Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan vapaa-aikakeskuksessa kalisivat kalvat pari viikkoa sitten, kun yli sata juniorimiekkailijaa kokoontui Tampere Masters -kalpamiekkailukisoihin Hervannan vapaa-aikakeskukseen.
Kilpailun järjesti tamperelainen miekkailuseura Kalpaveljet. Seurasta mukana oli ensikertalaisia ja kansainvälisiä kilpailuja käyneitä nuoria lupauksia.

Kilpailutoimintaa Tampereelle

Kalpaveljet järjestää kilpailut nyt toistamiseen.
– Toivottavasti saamme järjestää Masters-kilpailut myös tulevina kausina. Tämä mahdollistaa ja motivoi ratkaisevalla tavalla seuran kilpailu- ja muun toiminnan kehittämistä, toteaa kilpailun johtaja Suvi Lehtonen.
Isojen kilpailujen järjestäminen vahvistaa Lehtosen mukaan seuralaisten kilpailutoimintaan liittyviä tietoja ja taitoja ja ylipäänsä rohkaisee lajiharrastajia osallistumaan kilpailutoimintaan. Esimerkiksi viikonlopun aikana Hervannassa kisailtiin satoja otteluja, joista osan tuomaroi näyttökoetta antavia oman seuran tuomarikokelaita.
– Kuten seuratoiminnassa yleensä, myös miekkailukilpailuiden järjestäminen onnistuu vain hyvän talkoohengen voimin. Mukana oli koko joukko vapaaehtoisia, jotka esimerkiksi rakensivat kilpailualueet, tuomaroivat otteluja, pyörittivät kisatoimistoa ja kisatiedotusta sekä kahvilatoimintaa.

Tamperelainen miekkailu vahvaa
Kalpaveljet on kasvattanut viime vuosina suosiotaan ja on nyt yksi Suomen suurimmista pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivista miekkailuseuroista. Tamperelaisseura tarjoaa monipuolista harraste- ja kilpailutoimintaa kaikenikäisille liikkujille ja tekee määrätietoista lajin kehitys- ja juniorityötä. Kalpaveljet tunnetaan Suomen miekkailuseurojen keskuudessa iloisesta, kannustavasta ja positiivisesta ilmapiiristä.
Seurassa on useita eri ikäisiä miekkailijoita, jotka edustavat Suomea arvokilpailuissa.
– Monet nuorista lupauksistamme ovat voittaneet mitaleja kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista, lisäksi kolme junioriamme on valittu lajin huippu-urheilun valmennusryhmään, kertoo valmentaja Ivan Blagoev.
Viime syksynä tehtiin myös tamperelaista ja suomalaista miekkailuhistoriaa: Suomen naisten veteraanijoukkue voitti MM-kultaa joukkueessa, jossa miekkaili myös kaksi Kalpaveljien omaa miekkailijaa.
Viikonlopun kilpailuissa tamperelaisille juniorimiekkailijoille ropisi kokemusta ja menestystä. Seurasta kisoihin osallistui 14 ensikertalaista ja konkaria. Mitaleita tuli Tampereelle kaikkiaan viisi.

Teksti ja kuvat: Kalpaveljet

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest