Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Entiselle Postipankin tontille Tieteenkadun varrelle nousee uutta asuntokantaa, kun YIT täydennysrakentaa uutta Hervantaa fiksulla Smartti-konseptilla. Kortteliin tulee 12 taloa kaupungin rakentaman Latsaruksenpuiston viheralueen ympärille. Korttelista löytyy ensimmäinen tällä asuntokonseptilla aloitettu hanke ja lähes samanaikaisesti starttasi kymmenkunta saman konseptin rakennusprojektia ympäri maata.
Ensimmäinen korttelin Smartti-taloista, Asunto Oy Tampereen Tutkija valmistui kesäkuussa 2017. Toinen kohteista, Tampereen Maisteri, on viimeistelyvaiheessa ja valmistuu huhtikuun lopussa. Kolmannen kohteen Tampereen Kandidaatin runko on jo ylhäällä ja talo on harjannostajaisvaiheessa. Sen valmistumisaika on syyskuun lopussa.
Smartti-konsepti perustuu asunnon hyvään suunnitteluun. Asuntojen kompakti koko yhdistettynä fiksuun tilasuunnitteluun on moderni tapa asua ja asunnon muuntelu on helppoa kompakteilla lisämoduulikalusteilla. Suunnittelussa on luotu vakioitu mittamaailma, jossa asunnot jaetaan tietyn kokoisiin osiin. Kylpyhuone tuodaan asuntoon valmiina moduulina ja keittiö sijoitetaan aina sen seinustalle. Moduulikylpyhuone ja keittiö toimivat kodin toiminnallisena sydämenä.
– Moni asia on mietitty valmiiksi jo konseptisuunnittelussa, sanoo projektipäällikkö Mari Peltonen YIT:ltä. – Kun neliöiden käyttö on suunniteltu valmiiksi hyvin ja kodin toiminnoille on mietitty valmiiksi paikka asunnossa, se lisää asumisviihtyisyyttä.
Kylpyhuoneet on suunniteltu tarkasti. Pesutorni sijaitsee oven takana piilossa ja jokaisessa asunnossa on kääntyvä suihkuseinä ja toimivat säilytystilat esimerkiksi juuri kylpyhuoneessa. Keittiössä on integroidut kodinkoneet. Monissa Smartti-konseptin asunnoissa ei ole kiinteitä väliseiniä, mikä lisää asunnon muunneltavuutta. Toisaalta sellaiselle, joka toivoo väliseiniä, niitä on tarjolla Tampereen Maisterissa.

Valmiita sisustuspaketteja ja toimivia ratkaisuja
Asunnon keittiö on kompakti, mutta tasokas. Keittiössä on kehys, jonka värin asukas saa itse valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Smartti-konseptiin kuuluu erilaisia valmiita sisustuspaketteja, joista valkoinen Lumi, harmaa Kallio ja musta Hiili kuuluvat asunnon hintaan. Tyylien välillä voi vaihtaa lattian värin halutessaan. Lisähintaisena voi valita tyyliksi Scandin, jossa kaapistojen ovet ovat valkolakattua saarniviilua, Laten, johon kuuluvat tyylikkäät valkolakatut tammiviilutetut ovet tai Mokan, jossa ovet ovat tammiviilua. Näiden sisustuspakettien lattiat ovat linoleumlaattaa, joka kestää hyvin kulutusta ja on kaunis.
Asukkaan valinnat tehdään rakennusvaiheessa digitaalisesti sähköisessä asukasportaalissa, jossa voi halutessaan tilata asuntoon lisävalintoina viihde-elektroniikan säilytystä varten viihdekaapin, työpistettä varten kaapin, vaatekaappeja, pyykinpesukoneen, liikuteltavan saarekkeen tai klaffipöydän, jonka saa nostettua seinälle.
– Meillä on lähdetty miettimään asumisen tarpeita uudelleen, Mari Peltonen sanoo.
Peltonen ohjaa kohteiden suunnittelua ja kertoo, että asukkaat saavat käydä katsomassa asuntojaan rakentamis- ja valmistumisvaiheessa. Asunnon käyttöönottoa myös opastetaan, jolloin työnjohdon opastuksella käydään läpi asunnon toimintoja, kuten ilmanvaihto, koneet ja laitteet.
Peltonen kertoo, että asuntojen rahoitustakin on valmiiksi mietitty siten, että uuden kodin ostaminen on mahdollista monessa elämäntilanteessa. Viisivuotinen lyhennysvapaa laina-ajan alussa mahdollistaa asunnon hankkimisen monelle.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest