Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Abiturienttien jättäessä koulun lukion toisluokkalaisista tulee koulun vanhimpia oppilaita. Perjantaina sitä juhlittiin perinteisillä Wanhojen tansseilla. Tanssiparit Sami Jyrämö ja Venla Mäkelä sekä Elmeri Salakari ja Mila Manninen viettivät torstain harjoituksia odottavin ja jännittynein mielin.
– Olen odottanut Wanhojen tansseja ala-asteelta asti, kertoo Venla.
Päivään liittyy paljon jännitystä, sillä perinteisesti tansseja tulee seuraamaan iso yleisö. Tytöt odottivat noin kymmentä läheistä tansseja katsomaan, pojat noin viittä. Ohjelmassa olevien tanssien jälkeen sukulaiset saavat tanssittaa orkesterin säestyksellä nuoriaan.
– Minua jännittää se, että katsojia on niin paljon. Mitä, jos unohtaa askeleet tai esimerkiksi vannehame rikkoutuu kesken tanssin, pohtii Mila.
– Kyllä sen haluaa saada menemään putkeen, kommentoi Sami.
Tärkeään merkkipaaluun on valmistauduttu jo pitkään. Harjoitukset alkoivat joulukuussa ja nuoret ovat järjestäneet myös omia harjoituksiaan vapaa-ajallaan. Elmeri on vuokrannut juhlaa varten itselleen smokin, kun taas Sami hankki itselleen puvun omaksi. Molemmat tytöt ovat hankkineet juhlapukunsa omikseen.
– Pukuni on musta ja kimalteleva, kertoo juhlaa jo kauan odottanut Venla.
– Minulla on vaaleansininen tyllipuku, kertoo puolestaan Mila.
Molemmat tytöt aloittivat aamunsa kampaajalta ja Mila oli varannut myös meikkitaiteilijan, Venla taas aikoi laittaa meikin itse.
– Wanhojen tanssit on elegantti ja hieno päivä, pohtii Venla. – Tanssi on kaunista. Siinä on aina ollut sitä jotain.
Päivä jättää nuorten mukaan jälkeensä tärkeitä muistoja, joihin on mukava myöhemmin palata.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Teklu

Pin It on Pinterest