Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

irkanmaan Jätehuollon uusi jäteasema Tampereen Vuoreksessa (Mäyränmäenkatu 18) aukesi asiakkaille maanantaina 6.5. Asemalla vietettiin avoimia ovia perjantaina 3.5. Avajaispäivänä julkistettiin taiteilija Heta Laitakarin taideteos Jalo sekahedelmäpuu.
Vuoreksen jäteasemalla on laajat aukioloajat. Jäteasema on avoinna ma–pe klo 8–20. Henkilökunta on paikalla klo 12–18. Aamulla ja illalla sekä arkipyhinä jäteasemalla voi asioida itsenäisesti. Itsepalveluasioinnissa käytetään verkkosovellusta osoitteessa jateasemat.fi. Asiakas rekisteröityy sovelluksen käyttäjäksi, jolloin hän saa auki jäteaseman portin sekä maksaa maksulliset jätteet.
– Ensimmäisellä kerralla kannattaa tulla käymään henkilökunnan ollessa paikalla, jotta asiointi tulee tutuksi. Tämän jälkeen on helpompi tulla itsepalveluaikana, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala sanoo.

Moderni ja edistyksellinen konsepti

Vuoreksen jäteasema edustaa modernia infrarakentamista ja puuarkkitehtuuria. Suunnittelussa on otettu myös ympäristönäkökohdat entistä tarkemmin huomioon. Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ja hulevedet käsitellään asianmukaisesti.
Vuoreksen jäteaseman on rakentanut rakennusliike J. Malm Oy Kangasalta. Rakennuskustannukset olivat 1,8 miljoonaa euroa.
– Vuoreksen jäteasema on Suomessa edistyksellinen pilottikonsepti. Uusia ratkaisuja voidaan jatkossa hyödyntää myös muilla jäteasemilla, ja asema kiinnostaa varmasti myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.
Pirkanmaan Jätehuollolla on 21 jäteasemaa alueellaan. Asemilla käy vuosittain yli 120 000 asiakasta. Kaikilla jäteasemilla otetaan maksutta vastaan kodin vaaralliset jätteet, materiaalina hyödynnettävät jätteet (metallit, paperit, kartongit, lasipakkaukset) sekä sähkölaitteet. Puu- ja sekajätteen vastaanotosta menee maksu.
– Jääkaapin tai television hylkääminen metsätielle ei voi olla kukkarosta kiinni ja Vuoreksen jäteasemalla ei myöskään aukioloajoista, kannustaa Tero Haapala.

Kuva: Olli Suominen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest