Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Vuoreslaisten ei tarvitse enää lähteä Hervantaan asti äänestämään. Kevään kuntavaaleissa 9. huhtikuuta Vuoreksen koululle perustetaan oma äänestyspaikka.
– Vuoreksessa asuu 2 206 äänioikeutettua, kertoo Tampereen keskusvaalilautakunnan toimistosihteeri Päivi Merta.

Aikaisemmin vuoreslaisten äänestyspaikka on ollut Etelä-Hervannan koululla.
– Vuores on kasvava alue ja koulu on hyvä. Siksi Vuorekseen perustettiin jo hieman presidentinvaalejakin ennakoiden oma äänestyspiste.

Vuores on Tampereen mittakaavassa äänestysalueiden keskikastia äänioikeutettujen määrällä mitattuna. Esimerkiksi Atalassa on noin 3 000 äänioikeutettua.
– Kämmenniemessä äänioikeutettuja on noin 1 600, Terälahdessa vain noin 800, Merta sanoo.

Hervannassa äänioikeutettuja on lähes 21 000. Hervannassa on yhteensä seitsemän eri vaalialuetta. Hervannassa äänestäminen tapahtuu joko Etelä-Hervannan koululla tai Pohjois-Hervannan koululla.
Aiemmin vuoreslaiset äänestivät Etelä-Hervannan koululla äänestysalueella 59. Nyt Vuoreksen koululla on oma äänestysalue numero 62.

Ainakin aikaisempina vuosina Hervannan kouluilla on ollut myynnissä vaalimakkaraa. Miten mahtaa Vuoreksessa olla?
– En tiedä, saako Vuoreksen koululta ostaa vaalimakkaraa. Siitä päättää kyseisen koulun vaalilautakunnan puheenjohtaja, Merta sanoo.

Hänen mukaansa äänestyspaikoilla myyminen on luvanvaraista, vaalilautakunta päättää siitä, sopiiko tarjoilu kyseiselle äänestyspaikalle ja millä edellytyksillä. Vaalilautakunta ei tarjoile äänestyspaikalla makkaraa.
Usein oppilaskunta tai joku muu taho on saattanut järjestää kahvitusta.
– Mitään show’ta ei kuitenkaan saa pitää.

Ainakaan toistaiseksi Vuoreksen koululle ei ole tulossa vaalipäivänä makkaranmyyntiä.
– Tietooni ei ole tullut, että koululaiset tai muut tahot olivat järjestämässä makkaran myyntiä Vuorekseen, kertoo Vuoreksen äänestysalueen puheenjohtaja Mari Tuominen.

Kuntavaalit

  • Varsinainen vaalipäivä on 9.4. Ennakkoäänestys on 29.3.– 4.4.2017.
  • Tampereella on kaikkiaan ehdolla 665 ehdokasta. Kaupunginvaltuustoon valitaan 67 valtuutettua sekä heille varavaltuutetut.
  • Seuraavalla valtuustokaudella päätetään muun muassa opetuksesta ja päiväkotipaikoista, jatkokoulutustarjonnasta, nuorisotiloista ja -toiminnasta, kirjastopalveluista, puistoista ja virkistysalueista, työllisyyden hoidosta ja yritysten menestymisen edellytyksistä, vesi- ja viemäriverkostosta sekä jätteiden käsittelystä, uusiutuvien energialähteiden käytöstä, katujen ja teiden ylläpidosta, hiekoituksesta, katuvaloista, tonttien kaavoituksesta ja rakentamisesta, uusista julkisista rakennushankkeista ja muista investoinneista.

 

Freija Metsähalme

 

KUVA: Vuoreksen koululla voi nyt äänestää ensi kertaa 9. huhtikuuta järjestettävissä kuntavaaleissa.

Pin It on Pinterest