Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereesta tulee lasten tiedekasvatuksen edelläkävijä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa Mäyränmäkeen luonnontiedepainotteisen päiväkodin 1. elokuuta 2016.
Pilke tiedepäiväkoti Hokauksen myötä Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Pirkanmaalle ja avaa ensimmäisen päiväkotinsa Tampereelle.
– Tampereen päiväkodeissa on liikunta- ja kielipainotteisuutta tarjolla, mutta ei vielä luonnontiedettä, kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.
Pilke tiedepäiväkoti Hokauksessa on 108 hoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille viidessä ryhmässä ja siellä työskentelee 16 varhaiskasvattajaa. Henkilöstön ja päivähoitopaikkojen haku käynnistyy helmi-maaliskuussa.
Pilke tiedepäiväkoti Hokauksen luonnontiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se tulee näkymään monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Päiväkoti on uudisrakennus ja sinne rakennetaan leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa
pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.
– Pilke päiväkodeille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta, Martikainen kertoo.
– Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat.
Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa.
– Kasvattajina meidän tehtävä on hoksata lasten luontainen tarve tutkia ympäristöään aistien, kysellen ja kokeillen. Yhdessä voimme ihmetellä, tutkia ja lopuksi oivaltaa, toteaa Martikainen.

Pin It on Pinterest