Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Viestiveljet on yhteiskristillinen pirkanmaalainen kuoro, jonka kotipaikka on Tampereella. Pääosin kuorolaiset ovat eläkeläisiä eri kirkkokunnista. Suurin osa kuorolaisista tulee Pirkanmaan alueelta, mutta muualtakin Suomesta osallistutaan kuoron toimintaan ja muutama laulajista onkin kotoisin muualta Suomesta. Mukana on tällä hetkellä neljäkymmentäkahdeksan miestä.
Esiintymisissä laulajien määrä vaihtelee sen mukaan, kuinka moni pääsee paikalle.
– Toiminta sai aikanaan alkunsa, kun vaasalainen veljeskuoro vieraili Tampereella Aleksanterin kirkossa vuosina 1992-1993 Hämeen Kansanlähetyksen järjestämässä Tampere-Aktiossa, kertoo kuoronjohtaja Jarmo Ojanperä. – Tällöin paikallisen osaston toimikunta kyseli, olisiko mahdollisuus perustaa Tampereelle samankaltainen mieskuoro.
Kyselyn tuloksena saatiin kokoon kuusi miestä, ja vuoden 1993 lopulla pidettiin jo ensimmäiset harjoitukset Elna Muhosen johdolla. Elnan ehdottamana kuoron nimeksi keksittiin Viestiveljet. Kuorossa on vuosien mittaan ollut useampia vetäjiä, mutta päävastuullisena kuoronjohtajana on ollut Elna Muhonen lähes näihin vuosiin saakka. Nykyään kuoron vastuullisena johtajana toimii Ojanperä.
Kuoron harjoituspaikaksi vakiintui Tampereen Lähetyskoti, jonka tiloissa kuoro kokoontuu edelleen. Kuoron ensimmäinen virallinen esiintyminen oli vuonna -94 helmikuussa Tampereen Vanhassa kirkossa, ja laulajia olikin jo kevään kuluessa viisitoista henkilöä, joista monet ovat edelleen mukana.
Viestiveljet täyttää 2019 helmikuussa 25 vuotta. Vuosittain sille kertyy noin kahdeksankymmentä tapahtumaa vierailuilla eri seurakunnissa sekä palvelu- ja hoitolaitoksissa.

Uudetkin laulajat pääsevät mukaan
Viestiveljet on tehnyt vuosien varrella kuusi hengellisten laulujen cd-levyä ja toiminut tuottajana kahdelle levylle. Erilaisissa ulkoilmatilaisuuksissa mielellään esiintyvä kuoron esiintymisistä on tehty kolme musiikki-DVD:tä TV7:n taltioimana.
Kuoro on myös yhdistys, joka tekee mahdollisuuksien mukaan myös hyväntekeväisyyskeikkoja.
– Tämä on antanut meille hyvän mahdollisuuden toimia mm. antamalla lahjoituksia,
tilaamalla hengellistä lehteä eri laitoksiin ja pienellä panoksella tukea ulkolähetystyötä.
Kaikki tapahtuu kuitenkin varallisuuden ja tulojen mukaan, mitä saamme ´muun muassa äänitteiden kautta, Ojanperä toteaa.
Kuorolaiset ovat laulamisen lisäksi aktiivisia toimijoita omissa seurakunnissaan.
– Päätehtävänä pidämme sitä, että kerromme Jumalasta sanoin ja sävelin, Ojanperä pohtii.
Kuoro kiertää enimmäkseen Pirkanmaalla, mutta matkoja tehdään myös muualle: kuorolaiset ovat käyneet Rovaniemellä ja Venäjän puolella esiintymässä.
Säestys esiintymisissä hoidetaan kosketinsoittimilla, harmonikalla, akustisella kitaralla ja saksofonilla. Kuoroon voi päästä mukaan uutenakin laulamaan tai soittamaan.
– On kysytty, kuinka pääsee mukaan laulamaan. Jokainen mies on tervetullut mukaan, mutta kahta asiaa haluan painottaa: Harjoituksiin kun tulee mukaan, niin jokainen päättää itse. Ja kukaan ei saa jättää seurakuntaansa ja siellä olevia tehtäviään Viestiveljien vuoksi, Ojanperä sanoo.
Osallistujan ei kuitenkaan ole pakko kuulua mihinkään seurakuntaan, vaan jokainen hengellisen musiikin laulamisesta kiinnostunut on tervetullut mukaan.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest