top of page

Kaukajärven terveysasema halutaan säilyttää

24.4.2024

Kuntalaiset ja valtuutettu tekivät adressin

Image-empty-state.png

Fyysiseen adressiin kerätään tällä viikolla nimiä Kaukajärvellä. Kuvassa Marjatta Hyvärinen ja kuntalainen. Adressin voi allekirjoittaa myös netissä huhtikuun loppuun saakka. Kuva: Pia Vastamäki.

Hervannan alueella kiinnitetään huomiota koulujen turvallisuuteen

24.4.2024

Vantaan Viertolan koulun tragedia on vaikuttanut monin tavoin myös Hervannan, Vuoreksen ja Kaukajärven alueiden kouluihin. Niin Etelä-Hervannan, Pohjois-Hervannan kuin Kaukajärven ja Vuoreksenkin koulujen rehtorit Saara Kudjoi, Marika Korpinurmi, Nina Kaarlenkaski kuin Simo Turtiainenkin kertovat, että kouluissa pidettiin hiljainen hetki ja tarjottiin oppilaille keskustelumahdollisuutta aiheesta koulukuraattorin, psykologin tai terveydenhoitajan kanssa. Oppilaiden kanssa keskusteltiin ikätasoisesti luokissa tapahtuman jälkeen.

Image-empty-state.png

Vuoreksen koululla oppilaita palkitaan hyvästä käytöksestä. Vas. Eemil Toivo, Oiva Suominen, Angelina Li, Iiris Riekki ja Iida Mäkelä luokilta 6AC.

Tampereen kaupunki lisää asuntorakentamista

24.4.2024

Tampereen kaupunki haluaa tukea ja edistää yhtiömuotoista asuntorakentamista. Kaupunginhallitus on 8.4.2024 kokouksessaan hyväksynyt määräaikaiset asunto- ja maapolitiikan toimenpiteet, joilla edistetään yhtiömuotoisen asuntorakentamisen käynnistymistä ja turvataan kasvavan kaupungin kehitystä. Toimet ovat voimassa 30.6.2025 saakka.

Image-empty-state.png

Tampereelle halutaan lisää asuntoja.

Toinen suurkoulu alkaa nousta Hervantaan toukokuussa

17.4.2024

Hervantaan aletaan rakentaa toista suurkoulua. Kaupunginhallitus päätti Ahvenisjärven koulun uudisrakennuksen toteuttamisesta maanantaina 15.4.

Image-empty-state.png

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lehtonen Peltonen Valkama Oy

Vieraskielisten osuus Tampereella kasvaa

17.4.2024

Hervannassa eniten vieraskielisiä

Image-empty-state.png

Kahdesti vuodessa järjestettävät Job Fair -tapahtumat ovat yksi Tampereen kaupungin keinoista parantaa maahanmuuttaneiden työllisyyttä.

Nekalan koulu kulttuurikäyttöön, lastentalo asumiseen

17.4.2024

Nekalan lastentalon ja vanhan koulun asemakaavamuutokset hyväksyttiin Tampereen yhdykuntalautakunnassa huhtikuun alussa. Kaavamuutoksen myötä rakennukset suojellaan ja tonteille tuodaan täydennysrakentamista.

Image-empty-state.png

Kuva: Arkkitehdit MY.

Kaukajärven koululla yhteisöviljellään kesällä 2024

17.4.2024

Mukaan matalalla kynnyksellä ilman aiempaa kokemusta

Image-empty-state.png

Kuva: Tuomas Ilander.

Hervannanrinne ulkoilu- ja virkistyskäyttöön

10.4.2024

Hervannanrinne, joka on aikaisemmin toiminut laskettelukeskuksena vuoteen 2019 saakka, aiotaan muuttaa ulkoilu- ja virkistyskäyttöön sekä luontoarvoiltaan monipuolisemmaksi. Alueelle suunnitellaan monipuolisia maastopyöräreittejä, kuntoportaita, kävelyreittejä sekä ulkokuntosalia ja pulkkamäkeä. Alue sijaitsee Pohjois-Hervannassa lähellä Lukonmäen pientaloaluetta. Yleissuunnitelma on nyt nähtävillä Tampereen kaupungin verkkosivuilla sekä Turtolankadun ja Yrjöläntien risteyksen alikulkutunnelin lähettyvillä, ja siitä voi antaa kommentteja 24.4.2024 saakka.

Image-empty-state.png

Havainnekuva Hervannanrinteen suunnitellusta ulkokuntosalista. Kuva: Sitowise.

Sähköpotkulautakausi alkoi aikaisin

10.4.2024

Myös kaupunkipyörät takaisin katukuvaan

Image-empty-state.png

Hervannan ja Kaukajärven kaupunkipyöräasemat. Kuva: Tampereen kaupunki.

Mansen Auto täytti 50 vuotta

10.4.2024

Hervantalaisessa perheyrityksessä Mansen Autossa vietettiin maaliskuussa 50-vuotisjuhlia.

Image-empty-state.png

Mansen Autossa juhlittiin maaliskuussa pyöreitä vuosia.

“Teoksia vuosien varrelta” - taide auttoi

10.4.2024

Koulukiusaaminen – oikeammin kouluväkivalta - on edelleen surullisissa määrin tavallista. Sitä tapahtuu päivittäin kouluissa niin oppilaiden kuin opettajienkin taholta.

Image-empty-state.png

Taiteen tekeminen on auttanut Silja Sallista käsittelemään vakavaa kiusaamiskokemusta. Nyt hänellä on oma näyttely Hervannan kirjastossa.

Yliopiston Sähkötalo peruskorjataan

3.4.2024

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on hyväksynyt tiistaina 26.3. Tampereen yliopiston Sähkötalon laajennussuunnitelman. Sähkötalo on yksi vanhimpia Suomen yliopistokiinteistöjen kiinteistöjä, joita ei ole vielä peruskorjattu. Rakennukset ovat peräisin 1960- ja 1970-luvuilta.

Image-empty-state.png

Sähkötalo on jo kauan ollut peruskorjauksen tarpeessa. Kuva: Tampereen yliopisto.

Terry Laakson vaiherikas taiteilijaelämä

3.4.2024

Terry Laakso, suomalainen kuvataiteilija, on elänyt vaiherikkaan ja matkustelun täyteisen elämän. Taiteilija syntyi perheeseen, jossa ei katsottu televisiota, vaan hänen lapsuudenkotinsa oli yhtä ateljeeta.

Image-empty-state.png

Terry Laakso vuonna 1994.

Monikulttuurisuutta vanhempainkoulussa

3.4.2024

Etelä-Hervannan sekä Pohjois-Hervannan koulut ovat saaneet mahdollisuuden osallistua Oikeus osata ja osallistua -hankkeeseen, joka on opetusministeriön rahoittama. Hankkeessa mukana olevat koulut järjestävät noin kerran kuukaudessa, viisi kertaa kuluvan kevätlukukauden aikana vanhempainkoulua, johon kutsutaan monikulttuuristen oppilaiden vanhempia.

Image-empty-state.png

Eveliina Nikunlassi, Sofia ja Valens kokkasivat vanhempainkoulussa yhdessä kreikkalaista piirasta.

Hervannan uimahalliin täysin uudet hissit

27.3.2024

Hervannan uimahallin hissit uusitaan vihdoin viimein. Työt ovat alkaneet 19.maaliskuuta, ja hissien on tarkoitus olla käyttökunnossa kokonaisuudessaan toukokuun aikana. Luvassa on turvallista ja toimintavarmaa matkustamista.

Image-empty-state.png

Uimahallin kaikki pinnat, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäsittelytekniikka ja kulunvalvonta perusparannettiin vuosina 2019-2021.

Kesällä puistoruokaillaan

27.3.2024

Puistoruokailuita järjestetään myös kesällä 2024, tällä kertaa kuudella alueella: Hervannassa, Kaukajärvellä, Peltolammilla, Tesomalla, Lielahdessa ja Nekalassa. Nekala tulee mukaan uutena alueena.

Image-empty-state.png

Puistoruokailijoita Lielahdessa viime kesänä. Kuva: Johanna Kurela.

Pohjoisakselille nousee uusi asumisoikeuskohde

27.3.2024

Hartela toteuttaa asumisoikeuskohteen TA-Asumisoikeus Oy:lle Hervannan pohjoisakselille Aasianpiha 3:een. Osoitteeseen jo valmistunut yksi kerrostalo ja parkkihallin rakentamista on aloitettu.

Image-empty-state.png

Havainnekuva uudesta kerrostalosta: näkymä sisäpihalta. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy.

Elävää kirjaa lainaamassa

27.3.2024

Voiko ihmisiä lainata? Ainakin näin ajatellaan kaupunginkirjastossa, jossa kokeiltiin torstaina Elävä kirjasto -toimintamallia.

Image-empty-state.png

Kulttuurin ystävä Elvi Ahonen tutustui Elävän kirjaston tarjontaan.

Hervannan keskustaan lisää asuinkerrostaloja

20.3.2024

Hervannan keskustaan on suunnitteilla lisää asuinkerrostaloja. Kyseessä on yksi vuoden 2024 täydennysrakentamishankkeista Kaakkois-Tampereella.

Image-empty-state.png

Insinöörinkatu 21 ja Lindforsinkatu 2-4, asemakaava-alue. Kartta: Tampereen kaupunki, 2024.

Hervannan jäähallin remontti on valmistunut

20.3.2024

Viime huhtikuusta lähtien remontissa ollut Hervannan jäähalli on tarkoitus ottaa jälleen käyttöön joko huhtikuun puolessavälissä tai elokuun alussa. Remontti on valmistunut muilta osin, mutta kaukaloita pystytetään edelleen, eikä kenttiä ole vielä jäädytetty. Jäädyttäminen riippuu jään käyttötarpeesta.

Image-empty-state.png

Jäähallin kahvio odottaa vielä pöytiä ja tuoleja.

bottom of page