Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Salon Ullamaria on hervantalaisille tuttu yritys jo vuosien takaa. Nyt siellä puhaltelevat uudet ja raikkaat tuulet, kun puolitoista vuotta sitten siellä työnsä aloittaneen Ada Kolehmaisen rinnalla ovat aloittaneet kaksi muuta nuorta yrittäjää. Parturi-kampaaja Quy Nguyen ja kosmetologi Eeva Bui ovat aloittaneet tiloissa uusina yrittäjinä, Nguyen maaliskuun ja Bui huhtikuun alussa. Lisäksi tiloihin on tehty ilmettä raikastanut remontti.
– Halusimme uudistaa palvelua ja ilmettä nuorekkaampaan suuntaan samalla Salon Ullamarian legendaa ja traditioita jatkaen, sanovat nuoret yrittäjät.
Suurin remontti on nyt tehty. Sen yhteydessä maalattiin kaikki seinät, rakennettiin kosmetologille oma hoitohuone ja muutettiin kampaamon liiketilan järjestystä. Samalla toteutettiin suursiivous. Vielä on jäljellä lattioiden maalaus ja pintojen uusiminen vaaleammiksi. Tarkoitus on myös uusia ikkunateippaukset raikkaamman näköisiksi.
– On tarkoitus, että kampaamo on kutsuva ja viihtyisä kaikille asiakasryhmille, sanoo Ada Kolehmainen. – Sekä vanhoille että uusille asiakkaille, miehille ja naisille.

Rentoutumista hyvässä ilmapiirissä

Sekä Kolehmainen, Nguyen että Bui korostavat hyvän työilmapiirin merkitystä. Hyvä henki työntekijöiden kesken näkyy asiakkaalle asti. Vaikka uudistuksia tehdään, esimerkiksi liikkeen perinteitä kantavaa nimeä ei haluta muuttaa. Historia on merkityksellinen parikymppisille Kolehmaiselle ja Nguyenille ja kolmekymppiselle Buille.
Nguyen on valmistunut vasta ammattiinsa. Vastavalmistunut parturi-kampaaja sanoo tuntevansa tämän hetkiset trendit hyvin ja omia erityisosaamisaloja ovat värjäykset, leikkaukset ja rakennekäsittelyt. Kampaukset ja meikkien teon hän jättää mieluusti osaavan työkaveri Ada Kolehmaisen käsiin.
– Haluan lähettää terveisiä opettajalleni Maarit Klemetille, Nguyen sanoo. – Hän oli erinomainen opettaja.
Asiakkaansa nuori mies aikoo saada rentoutumaan huumorin avulla. Hän haluaa työpaikkansa olevan sellainen paikka, jossa voi unohtaa stressin ja tuntea itsensä kuningattareksi tai kuninkaaksi.
Sekä Nguyen että Bui ovat työskennelleet muissakin ammateissa, esimerkiksi siivoojina. Kaikki työ on arvokasta, mutta nyt molemmat tuntevat olevansa omalla alallaan.
– Kauneusala on tärkeä, Eeva Bui sanoo. – Naiset tykkäävät olla kauniita. Haluamme tarjota asiakkaille parasta, siinä kaikki, hän summaa.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest