Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Vuoreksen korkeimmalta paikalta, uuden rakentuvan kohteen yläkerroksesta, on upeat näkymät. Tänne rakennetaan Hartelan uusinta kerrostalokohdetta, viimeistään loka-marraskuussa valmistuvaa Asunto Oy Tampereen Vuoreksen Huippua. Nimikilpailussa nimensä saaneet kohteet, Vuoreksen Huippu ja sen jälkeen rakentuva Vuoreksen Helmi, rakennetaan hienolle paikalle, sillä talosta on upeat näkymät joka suuntaan Vuoreksen alueelle.
– Kohteeseen tulee omistusasuntoja 27-neliöisestä yksiöstä 90,5-neliöiseen nelikkoon, kertoo vastaava työnjohtaja Kimmo Keskitalo Hartela Länsi-Suomi Oy:stä.
Vielä talon sisällä ei hahmota, millaisia uudet asunnot tulevat olemaan. Havainnekuvissa talon sisätiloista näkyy se, mitä asiakkaat tänä päivänä asumiseltaan haluavat: avokeittiöitä, tyylikkäitä pintoja ja mahdollisuutta muokata asuntoa jo hankintavaiheessa omannäköisekseen.
– Hartelalla on valmiiksi suunniteltuja tyylivaihtoehtoja, mutta niitä voi myös sekoitella keskenään. Myös valmiiden vaihtoehtojen ulkopuolelta voi valita, jos talon rakentaminen on vielä siinä vaiheessa, sanoo projektipäällikkö Antti Tuulimo.
Vuoreksen Huipun rakentaminen on aloitettu viime syyskuussa maatöiden osalta. Nyt tontilla kohoaa jo talo harjakorkeudessaan.

Julkisivutaide sitoo rakennuksen ympäröivään luontoon

Talon suurimmissa asunnoissa on oma sauna. Rakentamisessa on huomioitu se, että pienemmissä asunnoissa neliöt halutaan usein mieluummin käyttää vaikkapa erilliseen Wc-tilaan tai vaatehuoneeseen. Myös joissakin suuremmissa asunnoissa ostajan on mahdollisuus rakennusvaiheessa vaihtaa sauna vaatehuoneeksi.
Keskitalon, Tuulimon ja markkinointipäällikkö Katariina Mäkelän mukaan kohteissa halutaan keskittyä laadukkaaseen rakentamiseen. Se tarkoittaa sitä, että rakentamiseen varataan riittävästi aikaa ja sitä myöten päädytään laadukkaaseen lopputulokseen. Myös ammattitaitoisten rakentajien valinta on heille tärkeää, ja tiedonkulkuun panostetaan eri osapuolten välillä.
– Laadukas rakentaminen on hyvää suunnittelua ja viestintää, summaa Mäkelä.
Vuoreksessa on totuttu näkemään talojen julkisivurakentamisessa taidetta. Sitä tulee myös Vuoreksen Huipun julkisivuun, sillä talon sisäänkäyntiä tulee koristamaan kaupunkitaiteilija-työpari Maikki Rantalan ja Hennakirsikka Halmeen teos ”Rajakivellä”. Työpari on hervantalaisille ennestään tuttu Opiskelijankadulla sijaitsevasta muraalista ja toisen talon rappumaalauksesta. Teos luo pehmeän vastaelementin rakennusten lohkaremaiselle muotokielellä ja kytkee sen ympäröivään metsäluontoon.
– Vuoreksessa on parasta se, että uudessa asuinalueessa on omaleimaisuutta. Luonto on lähellä ja liikenneyhteydet toimivat, Antti Tuulimo toteaa. – Vuoreksessa yhdistyvät luonto ja kehittyvä kaupunginosa. Sijainti on asukkaille tärkeä.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest