Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Vuorekseen rakentuu jälleen uusia koteja, kun T2H rakennuttaa vuonna 2020 valmistuvan Bellon Takamaanrinteeseen. Aiemmin T2H on rakentanut Vuorekseen viisi kerrostaloa ja yhden rivitalon.
– T2H perustettiin Vantaalla vuonna 2010 ja sen jälkeen olemme kasvaneet tasaisen vahvasti, kertoo toimitusjohtaja Aleksi Huhdanpää. – Rakennamme Ihania Koteja pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Olemme perustajaurakoitsija, mikä tarkoittaa, että yhtiömme sekä hankkii tontin että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi peruskohteen itse.
Bellon kiinnostaviksi piirteiksi Huhdanpää mainitsee muun muassa suuret ikkunat ja tavanomaista korkeammat huonetilat. Ylimmässä kerroksessa huoneet ovat jopa neljä metriä korkeita.
– Ylimmän kerroksen asunnoissa parvi tuo lisää tilaa ja toiminnallisuutta, Huhdanpää kertoo.

Visuaalinen rakennus istuu Vuorekseen

Arkkitehtonisesti Bello on kaunis ja näyttävä kokonaisuus. Kiinnostavan näköinen rakennus jatkaa kauniisti Vuoreksen omaleimaista visuaalista rakennustapaa ja julkisivuun toteutetaan Laura Lehtisen näyttävä taideteos. Sikälikin Bello jatkaa siis visuaalisesta suunnittelusta tunnetun Vuoreksen esteettisen ilmeen vahvistamista.
– Taideteos koostuu parvekkeille sijoitettavista taidelaseista ja julkisivuun sijoitettavista aukotetuista metallilevyistä. Lehtisen aiemmat teokset tekivät meihin vaikutuksen ja näin ollen valitsimme hänet taiteilijaksi, Huhdanpää sanoo.
Vuores alueena kiinnostaa T2H:ta, sillä sen pikkukaupunginomainen luonne ja luonnon läheisyys tekevät siitä houkuttelevan asuinpaikan.
– Positiivista on myös se, että alueella on hyvät kulkuyhteydet ja alueen positiivinen imago. Vuoreksesta on vaikea keksiä negatiivisia asioita, Huhdanpää sanoo. – Vuoreksessa sekoittuvat mukavasti kaikki asumismuodot. Asiakkaat ovat innoissaan taiteesta ja nykyaikaisesta jätteiden putkikeräysjärjestelmästä.
T2H rakentaa koteja Ihana Koti-brändillä. Yritykselle se merkitsee avaraa ja valoisaa kotia, joten asuntoihin suunnitellaan korkeiden huoneiden ja suurien ikkunoiden lisäksi yhtenäiset ja avarat keittiö- ja oleskelutilat.
– Pintamateriaalit asiakas saa valita itse tyylikkäistä vaihtoehdoista, Huhdanpää sanoo. – Vesikiertoinen lattialämmitys helpottaa sisustamista, sillä pattereita ei tarvita.

Asumiselta toivotaan avaruutta ja yhtenäisiä tiloja

Huhdanpää toteaa, että yleisesti ottaen asiakkaat haluavat asumiseltaan valoisia koteja, joissa on hyvin suunnitellut pohjaratkaisut. Hyvät julkiset liikenneyhteydet ovat myös tärkeä asia.
– T2H:lla on rakenteilla tällä hetkellä noin 1200 kotia. Pirkanmaan alueella rakennamme Vuoreksen lisäksi Multisillassa, Härmälänrannassa ja Pirkkalan Soljanrannassa.
T2H työllistää alihankintayritykset mukaan lukien työmaillaan noin 800 työntekijää. Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi vuoden 2018 Hyvän rakentamisen palkinnon yhdelle T2H:n kohteista.
– Keskitymme pelkästään asuntorakentamiseen ja näin ollen pystymme tekemään laadukkaita ja hyvin suunniteltuja koteja, Huhdanpää toteaa. – Palkinto on meille suuri kunnia ja kannustaa jatkamaan hyvää asuntosuunnittelua ja rakentamista. Iso kiitos laadukkaasta suunnittelusta kuuluu myös kaavoitukselle ja rakennusvalvonnan laaturyhmälle. He ovat ansiokkaasti pitäneet Vuoreksessa riman korkealla rakentamisen laadun suhteen.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest