Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Huhtikuun alussa Hervantaan rantautui Pelastusarmeijan kirpputori. Pelastusarmeijan kirpputorien tarkoitus on se, että kaikki myytävät tavarat, vaatteet, kodintekstiilit, kirjat, astiat ja kengät ovat lahjoitettua tavaraa.

Kaikki voi viedä sinne lahjoitettavaa tavaraa tai esimerkiksi lahjoitettavat vaatteet voi viedä Koivistonkylän Prismalla sijaitsevalle vaatekeräyspisteelle.
– Tuotot menevät paikallisten perheiden ja vähävaraisten ihmisten hyväksi. Sillä tarjotaan ihmisille muunmuassa ruoka-apua, sanoo Etelä-Suomen kierrätystoiminnan johtaja Heli Suomi.

Pelastusarmeijan osastolta on mahdollisuus saada maksusitoumus kirpputorille, millä saa sovitulla summalla esim vaatteita tai huonekaluja

Pelastusarmeijalle voi mennä vapaaehtoistyöhön. Voi päästä esimerkiksi noutopalvelun mukaan tai joskus jopa auttamaan myymälään. Työharjoittelijoita otetaan myös töihin.
– Mielestäni työssäni on parasta kohdata niin lahjoittajia kuin lahjoituksen saajia. Jokainen päivä on hyvällä tavalla erilainen, kertoo Suomi.
– Ostamalla kirpputoreiltamme jotain itsellesi tarpeellista, tuet samalla paikallista hyväntekeväisyyttä, sanoo Suomi.
– Minä huomasin tämän työpaikkailmoituksen ihan vain työvoimatoimiston sivuilta ja pääsin sitten tänne. Olen tykännyt todella paljon tästä työstä. Tämä on niin monipuolista ja asiakaspalvelu on tärkein osa tätä työtä, kertoo kirpputorinmyyjä Tytti Mustaniemi.
– Käymme lahjoituksia läpi paljon päivän aikana.

Tampereella on myös kaksi muutakin Pelastusarmeijan kirpputoria. Toinen sijaitsee Lielahdessa ja toinen Itsenäisyydenkadulla.
– Tavaraa menee myös paljon avustuksena, esimerkiksi perheille, joiden talo on palanut ja he tarvitsevat konkreettista apua.
Pelastusarmeija toimii virallisesti ainakin 128 maassa.

Ella Nuikka

KUVA: Hervantaan on avattu Pelastusarmeijan kirpputori. Myyjät Tytti Mustaniemi (oik.) ja Kristiina Lahdensuu

 

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest