Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan elokuvateatterissa pääsee ehkä sittenkin vielä näkemään elokuvia. Herwood Cinema yhdistys aikoo vuokrata elokuvateatterin pientä salia Tampereen kaupungilta.
– Vuokraamme salia esityskohtaisesti. Aluksi kolme kertaa viikossa, kertoo Herwood Cinema yhdistyksen puheenjohtaja Olli Hokkanen.
Yhdistys suunnitteli näyttävänsä ensimmäisen elokuvan jo ensi perjantaina, mutta se ei vielä toteutunut.
Vielä viime viikolla näytti, että elokuvatoiminta loppuu Cinolasta kokonaan. Tampereen kaupunki oli aiemmin päättänyt, että se ei tee vuokrasopimusta ulkopuolisen toimijan kanssa Hervannan elokuvateatterista. Samalla yrittäjävetoiselle elokuvatoiminnalle tuli loppu.
Kaupunki päätti, että se ryhtyy hallinnoimaan tiloja itse, jotta Hervannassa tapahtuvalle kansalaistoiminnalle turvataan tilat.
– On meidän kannaltamme parempi ratkaisu, että Herwood Cinema yhdistys vuokraa tiloja esityskohtaisesti kuin että se olisi ollut päävuokralainen. Tiloja voivat vuokrata kaikki yhdistykset ja toimijat. Yksi vuokralainen ei kuitenkaan voi varata omaan toimintaansa kaikkia iltoja. Kaupunki vastaa tilojen kunnossapidosta, kommentoi Tampereen kaupungin tila-asiantuntija Anne Karinen.

Freija Metsähalme

Kuva: Olli Hokkanen ja Jenna Hokkanen Herwood Cinema ry:stä ovat mielissään, että elokuvatoiminta jatkuu.

Pin It on Pinterest