Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pasi ja Pia Salonen tapasivat työskennellessään rauhanturvaajina Naton Bosnia-operaatiossa. Pariskunta on työskennellyt erilaisissa tehtävissä ravintola-alalla ja nyt huhtikuun alusta heistä tuli Cafe Maukas Ståhlbergin yrittäjiä Vuoreksessa. Alue on kummallekin uusi ja ennen kahvilaan tutustumista ja sen ostamista kumpikaan ei ollut edes käynyt Vuoreksen alueella.
Aiemmin Saloset pitivät lounas- ja tilausravintola Maukasta Tampereen keskustassa viidentoista vuoden ajan. Vuores kiinnosti alueena ja kahvila oli juuri sitä, mitä etsittiin.
– Kilpailu keskustassa on kovaa ja hektistä. Tämä on aivan toinen maailma, Pasi Salonen sanoo.
Aiemman kahvilan ympärille oli ehtinyt kerääntyä tuttu ja tärkeä asiakaskunta. Vaikka heitä tulee ikävä, vuoreslaiset ovat vakuuttaneet pariskunnan kohteliaisuudellaan ja alue kauneudellaan ja siisteydellään.

Silmät auki kehitystyölle
Uusien yrittäjien matka Vuoreksen Ståhlbergin johdossa on vasta alussa. Heti alkuun on pyritty kehittämään ruokalistaa ja esimerkiksi kalan ja kasvisten määrää on tarkoitus lisätä. Alueen kasvu näkyy konkreettisesti asiakaskunnassa, sillä suuri osa asiakkaista on lounastaukoa pitäviä rakennusmiehiä. Alueen kasvua on kiinnostavaa seurata ja esimerkiksi aukioloaikojen suhteen Saloset ovat pohtineet, että niitä voidaan tarvittaessa laajentaa.
– Lauantaisin pidetään brunsseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Haaveilen siitä, että hankkisin terassille grillin nyt, kun meillä sellainen on, suunnittelee Pasi Salonen. – Suunnitelmia on vaikka kuinka. Niitä toteutetaan pikkuhiljaa.
Luonaan lisäksi kahvilassa on tarjolla Ståhlbergin makeita ja suolaisia herkkuja. Pasi Salosen ensimmäinen viikko onkin kulunut niitä maistellessa.
– Hyviä ovat. Meiltä myydään myös kakkuja ulos ja pidämme pienimuotoista pitopalvelua, hän sanoo. – Olemme tosi innoissamme tästä.

Yhdessä työskentely on luontevaa

Nokialla asuva pariskunta rentoutuu vapaa-aikoinaan ennen kaikkea liikkumalla. Perheen nuoren, pian 17-vuotiaan Ville-Valtterin harrastus vie suuren osan ajasta. Poika on lupaava thriatlonisti ja menestyy lajissa hyvin. Kisamatkoilla käydään tiuhaan ja ne riittävät yrittäjäpariskunnalle lomiksi.
– Aiemmassa paikassa pidimme lomaa aina heinäkuun. Täällä on sen verran vilkasta, ettemme ole suunnitelleet erityisemmin lomia, sanoo Pia Salonen, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että pitkään yhdessä ollut pariskunta on jo ehtinyt matkustella tarpeeksi.
Yhdessä työskentely tuntuu jo pitkään niin tehneelle parille luontevalta. Kaikkea ei tarvitse selittää auki ja toinen ymmärtää myös huonot hetket. Kun on tavattukin yhdessä töitä tehden, sen jatkaminen tuntuu luonnolliselta. Ala tuntuu oikealta edelleen.
– Toivon, että päivät olisivat töitä täynnä. Suomessa on nykyisin rikas kahvilakulttuuri, Pia sanoo.

Kuva ja >Teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest