Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannassa pitkään aiemmin asunut Tuula Suutarinen kaipaa nyt hervantalaisten apua unelmansa toteuttamiseksi. Suutarinen muutti Hervantaan vuonna 1979 nelivuotiaana ja alue on hänelle edelleen rakas. Hervannassa syttyi myös Suutarisen rakkaus luontoon.

Koiravaljakkovaellukselle pääsee yleisöäänin tai tuomariston valitsemana

Suutarinen on ehdokkaana Fjällräven Polar 2020-koiravaljakkovaellukselle, johon valitaan kymmenen henkilöä koko maailmasta vuosittain yleisöäänestyksellä. Tuomaristo valitsee vielä toiset kymmenen. Vaellus tapahtuu Norjan ja Ruotsin erämaissa, joissa vaelletaan ruotsalaisyritys Fjällrävenin järjestämällä matkalla kolmensadan kilometrin matka. Jokainen osallistuja ohjastaa omaa koiravaljakkoaan ja huolehtii sekä itsestään, toisista että koiristaan. Yöpyminen tapahtuu ulkona.
– Tavallisesti tällaiselle vaellukselle valmistaudutaan vuosia, mutta Fjällrävenin opastuksella ja hyvillä varusteilla aivan tavalliset ihmiset selviävät matkasta, Suutarinen sanoo.
Aivan kylmiltään Suutarinen ei olisi vaellukselle lähdössä, sillä hän sanoo olevansa luontoihminen henkeen ja vereen. Hän hiihti jo lapsena äitinsä kanssa pitkiä matkoja ja harrasti suunnistusta. Sisäilmasairastumisen jälkeen luonnosta on tullut Suutariselle myös tärkeä ”lääke”.
– Metsällä on rauhoittava ja parantava vaikutus, hän sanoo. – Liikun luonnossa päivittäin. Välillä tie vie pidemmäksi aikaa esimerkiksi Lappiin ja talvisin käyn avantouimassa. Kesällä kalastan ja suunnittelen myös metsästyskortin hankkimista.
Suutarinen ei ole koskaan ajanut koiravaljakkoa, joten jos hän tulee valituksi vaellukselle mukaan, se on hänen ensimmäinen kokemuksensa koiravaljakon ohjastamisesta.

Miten voit auttaa Tuulaa?

Tuhannet ihmiset haaveilevat samasta asiasta kuin Tuula eli pääsystä mukaan Fjällräven Polar 2020-vaellukselle. Kaikki hakijat tekevät valtavasti töitä päästäkseen mukaan ja tämä hakukerta on Tuulalle jo toinen.
– Yleisöäänestys jatkuu 10.joulukuuta asti ja olisi hienoa, jos hervantalaiset haluaisivat tukea minua kohti unelmaani äänestämällä. Äänestämään pääsee, jos on Facebook-tili, sillä siten varmennetaan, että yksi henkilö pääsee antamaan vain yhden äänen, eikä väärinkäytöksiä tapahdu, Suutarinen sanoo. – Tarvitsen vielä hurjasti yleisöääniä, jotta pysyn kärjen tuntumassa loppuun asti ja tuomaristo huomaa sen työn, jonka olen tämän eteen tehnyt.
Suutarisella on myös jatkohaaveita. Hän haluaisi järjestää pieniä luontoelämyksiä kahdelle eri erityisryhmälle, eli näkövammaisille ja sisäilmasairastuneille. Hän haluaa kannustaa kaikkia matalan kynnyksen vapaaehtoistyöhön.

Tuulan hakuvideon voi katsoa osoitteessa http://bit.ly/tuula2020 . Samassa osoitteessa pääsee myös äänestämään Tuulaa. Lisää Tuulan kisan kulusta voi lukea hänen Facebook-sivultaan, jossa voi myös tutustua matalan kynnyksen vapaaehtoistyömahdollisuuksiin.
Sivu löytyy osoitteella https://www.facebook.com/tuulaforfjallravenpolar2020
Teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest