Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

– Haluamme tukea yrityksen kasvua ja tuoda alalle uusia tuulia, luonnehtivat Tapani Jarmas ja Ville Niemi.
Miesten pyörittämä yritys on Tampereen Ammatti-isännöitsijät Oy, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Ahertajankatu 17.
Yrityksellä on ikää jo yli 30 vuotta. Sen perustaja Ilkka Jarmas pyöritti toimintaa vuosikymmeniä yksityisyrittäjänä. Poika Tapani tuli mukaan vuodenvaihteessa 2010.
Tänä keväänä yrityksen osakkaaksi tuli Ville Niemi, toisen polven isännöitsijä hänkin.
– Alaa on tullut seurattua pienestä pitäen, joten tietomäärä on suuri, Niemi toteaa.
– Ammattiin on kasvanut sisään, Jarmas lisää.
– Siihen on perehtynyt monipuolisesti, niin hyviin kuin huonoihinkin puoliin.

Miehet tutustuivat toisiinsa, kun suorittivat isännöitsijän ammattitutkintoa.
– Meillä on samansuuntaiset ajatukset isännöintialan kehittämisestä, joten yhteistyölle on hyvä pohja. Kun molempien isät ovat vielä tuttuja kasvoja monille hervantalaisille, tämä on hyvä paikka yrittää ja tuoda nuorekasta näkökulmaa isännöintiin, Jarmas ja Niemi arvelevat.
– Esimerkiksi ilmoitustaulujen rinnalla voi hyvin käyttää uusia tiedottamisen kanavia, kuten sosiaalista mediaa. Nuorille asukkaille se on luonteva väylä tiedon hankkimiseen. Toki tiedotteet ovat jatkossakin myös ilmoitustauluilla ja kannetaan postiluukkuihin kirjeinä.
Kaksikko painottaa isännöintitoiminnassa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.
– Palvelujen ja tiedon saaminen helposti verkkoon on osa sitä, yrittäjät toteavat.

Useat isännöintikohteet sijaitsevat Hervannassa.
– Hervannalla on tiettyjä ominaispiirteitä, jotka tulee ottaa huomioon. Monikulttuurisuus asettaa haasteita kommunikaatiolle, meidän täytyy miettiä, kuinka saamme viestinnän toimimaan mahdollisimman sujuvasti, Jarmas toteaa.
Kaupunginosan monipuolisuus näkyy myös erilaisina oppilaitoksina sekä tutkimuksen ja teknologisen osaamisen kasaantumisena Hervantaan.
Teknologian kaupunginosan rooli näkyy siinäkin, että Hervannan kerrostalot olivat aikanaan hyvin edistyksellisiä taloautomatiikaltaan.

Hervantaan kohosi suuri määrä kerrostaloja 1970–80-lukujen taitteessa. Tämä antaa oman haasteensa.
– Kymmenen vuoden sisään käynnistyy iso remonttiaalto. Luvassa on isoja julkisivu- ja linjasaneerauksia, jolloin selkeän tiedottamisen rooli taas korostuu, Niemi sanoo.
Jarmas ja Niemi pitävät isännöitsijän roolissa tärkeänä myös sitä, että taloyhtiöiden hallitukset pidetään ajan tasalla uusimmista teknisistä ratkaisuista.
– On tärkeää seurata koko ajan alan uusia innovaatioita. Isännöitsijä toimii taloyhtiöön päin tiedon kokoajana ja suodattajana sekä pitää silmällä kokonaisuuden hallintaa remonttitarpeissa. Esimerkiksi ikkunaremontin yhteydessä pitää huomioida myös sen vaikutus ilmanvaihtoon, Jarmas ja Niemi kertovat.

Kaisa Muhonen

Pin It on Pinterest