Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Laura Lappeteläinen ja Krista Ranta työskentelevät kumpainenkin kosmetologina Bonusapteekin kauneuspisteessä. Laura on juuri palannut hoitovapaalta ja Kristan työt yrityksessä alkoivat viime maaliskuulla. Molemmat naiset ovat työskennelleet kauneudenhoitoalalla jo vuosia, mutta apteekki on työympäristönä erilainen ja innostava.
– Apteekki on sikäli kiinnostava paikka tarjota kauneus- ja terveyspalveluja, että olemme matalan kynnyksen paikka asioida ja kysyä ammattilaiselta. Lisäksi hoitoihin on tarjolla kaikille sopivia tuotteita, naiset sanovat.
Koronavirusepidemia on saanut monet miettimään, uskaltaako käydä kasvokkain annettavissa hoidoissa. Kauneusalan ammattilaisille kertakäyttösuojien käyttö on kuitenkin normaalitilanteessakin arkipäivää.

Hoito voi olla kauneutta tai terveyttä edistävää tai ennaltaehkäisevää

Vaikka moni saattaa nyt käydä kauneushoitolassa hemmotellakseen itseään esimerkiksi matkustamisen sijaan, hoidoilla voi olla myös terveyttä edistävä tavoite.
Esimerkiksi diabetesta sairastavalla voi olla taipumusta verenkiertohäiriöihin ja tuntopuutoksiin, jolloin jalassa oleva haavauma ei välttämättä tunnu. Jalkojen hoidattaminen on siksi diabeetikolle tärkeä asia. Esimerkiksi ikäihmisen saattaa taas olla vaikeaa esimerkiksi leikata varpaankynnet.
– Siksi lähipalvelut ovat tärkeitä, sanovat Laura ja jalkahoitajan ammattitutkinnon suorittanut Krista.
Molemmat ovat iloisia siitä, että työssä on nyt mukana kollega. Esimerkiksi asiakkaiden kaipaamia ilta-aikoja on siten voitu toteuttaa.

Oikeaa hoitoa vaivaan

Lappeteläinen ja Ranta sanovat, että mahdollisimman monimuotoiset palvelut saman katon alta ovat nimenomaan asiakkaan etu. Esimerkiksi känsälaastaria hakemaan tulleen asiakkaan on samalla helppo tarkistuttaa, onko hakemassa oikeaa hoitoa vaivaan.
– Vaivojen ennaltaehkäisy on ihan kaikille tärkeää, sanovat Lappeteläinen ja Ranta.
– Moni käy esimerkiksi kasvohoidossa useampaan kertaan elämässään, mutta esimerkiksi jalkahoitoon onkin jo korkeampi kynnys.
Toisaalta esimerkiksi miehet ovat löytäneet nykyisin jalkojen hoidattamisen eri tavalla kuin ennen. Aivan tasan sukupuolijakauma ei vieläkään mene, mutta yhä useampi miesasiakas on löytänyt jalkahoidosta tavan hemmotella itseään.
– Hoito voi myös toimia rentoutuksena tai hemmotteluna terveyden ylläpitämisen lisäksi, Lappeteläinen ja Ranta toteavat.
Usein hoitoon hakeutumiseen syynä on se, että ihossa askarruttaa jokin. Lappeteläinen ja Ranta ovat huomanneet, että esimerkiksi apteekkireissulla ostoksien ohessa on helppo kysäistä jotakin mieltä askarruttanutta asiaa.
– Me totta kai ohjaamme sitten eteenpäin tarvittaessa, he sanovat. – Lähipalvelut ovat tärkeitä muun muassa sellaisille ihmisille, joiden on vaikea liikkua kauemmaksi palveluiden pariin. Moni ei näinä aikoina halua kulkea esimerkiksi bussilla kauemmaksi.
Teksti ja kuva: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest