Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen Teknillisen lukion abiturientit olivat viime torstaina koulussa viimeistä päivää. Edessä ovat lukuloma ja kirjoitukset, mutta sitä ennen vietettiin viimeistä päivää koulussa penkkareitten riehakkaissa ja vähän haikeissakin tunnelmissa. Penkkaripäivän abishown järjestäminen on pitänyt abiturientit kiireisinä jo pitkään ja siihen osallistuivat muun muassa 18-vuotiaat Peppi Palo, Miia Muhonen ja Nuppu Takala. Tyttökolmikko on pitänyt tiiviisti yhtä lukion ajan, mutta kirjoitusten ja kesäloman jälkeen tiet eroavat tyttöjen mahdollisesti lähtiessä eri kaupunkeihin opiskelemaan.
– On se haikeaa, sanovat nuoret naiset. – Toisaalta tämä on se aika, jolloin lähdetään opiskelemaan ja pidämme varmasti yhteyttä jatkossakin.
Tyttökolmikko valitsi penkkariasuihin yhtenäisen teeman, sillä kaikki kolme pukeutuivat 80-luvun aerobic-asuihin. Koulun käytävillä nähtiinkin torstaina jälleen mitä mielikuvituksellisimpia asuja ja niihin oli todella jaksettu panostaa. Joukossa vilahti ainakin SWAT-poliiseja ja esimerkiksi vankiteema oli innostanut useita opiskelijoita.

Lempeää roastausta abishowssa

Peppi Palo, Miia Muhonen ja Nuppu Takala ovat odottaneet penkkaripäivää jo kauan.
– Sitä on odotettu kauhunsekaisin tuntein ja paljon, Takala sanoo. – Mitä jos joku menee pieleen tai yleisö ei pidäkään siitä.
Takalan huoli on turha. Shown alkaessa lukiolaiset ja opettajat nauttivat showsta silminnähden. Opettajat ja abiturientit kisaavat ensin aliaksessa ja opettajia roastataan eli pilkataan huumorilla, mutta lämmöllä. Perinteiseen tapaan jaetaan myös titteleitä, kuten Vuoden Enkeli, Vuoden Lucifer ja Vuoden Tyyli. Lukiolaiset ovat saaneet äänestää voittajat joukostaan ja voittajia tervehditään raikuvilla aplodeilla. Ohjelmassa on myös kädenvääntöä, Nuppu Takalan pitämä puhe ja abiturientteja etukäteen jännittänyt opettajien yllätysvideo, jonka sisällöstä abiturienteilla ei ollut etukäteen tietoa.
Penkkaripäivä on tarpeellinen kevennys ennen vaativia kirjoituksia.
– Kyllä kirjoitukset jännittävät, sanoo Miia Muhonen.
Ennen abishow’ta rehtori on kuuluttanut opiskelijat tervetulleeksi seuraamaan ohjelmaa yhtenä vuoden tärkeimmistä päivistä. Nyt eletään abiturienttien elämässä myös muutoin tärkeää aikaa, jonka tulokset kantavat pitkälle elämässä.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest