Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen Teknillisen lukion käytävillä nähtiin viime viikon torstaina monenlaisia asuja, kun abiturientit viettivät penkinpainajaispäivää. 18-vuotiaat Santeri Soinio, Linnea Kuusisto, Elisa Koivumäki ja Anniina Sillanpää olivat kaikki odottaneet päivää – mutta varsin eri pituisia aikoja, sillä Linnea kertoi odottaneensa penkkaripäivää yläasteelta asti, Anniina kuukauden, Santeri vuoden ja Elisa edellisestä päivästä.
Elisa Koivumäki oli valinnut tärkeään päivään enkelin asun. Asu syntyi osittain sattumalta, sillä Elisa oli ostanut muutama vuosi sitten enkelinsiivet kaupasta ja ne tulivat nyt käyttöön. Linnean valitsema taidemaalarin asu sai alkunsa tulevaisuudenhaaveesta, sillä taiteellinen tyttö haaveilee taiteilijanurasta. Anniina oli selaillut asuvaihtoehtoja Internetistä ja valittu tiikerinasu oli näyttänyt mukavalta. Santeri oli päättänyt pukeutua söpöksi tytöksi vaaleanpunaisissaan, kun Linnea oli sitä ehdottanut.
– Se oli ihan kiva ajatus, hän sanoi.
Rekka-auton lavalla kulkueeseen karkkia heittelemään matkalla olleet abiturientit olivat varautuneet siihen, että lavalla tulee kylmä. Kerrospukeutumiseen oli varauduttu, ja jopa enkeli laittoi ulos takin. Kovasti juhlimaan kierroksen jälkeen abiturientit eivät tunnustaneet olevansa menossa, mutta Elisa oli seuraavana aamuna lähdössä abiristeilylle.
– En ole bilettäjä, Linnea sanoi.
Penkinpainajaisten jälkeen abiturientit aloittavat ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen.
– Pikkuhiljaa aloitellaan lukemista omassa tahdissa, Santeri kertoi.
Tytöt sanovat, että lukulomalla on rauha lukea kirjoituksiin. myös muut kuin Linnea ovat miettineet tulevaisuutta ja unelma-alat, jos ei nyt ihan varmasti unelma-ammatitkin, ovat kaikilla selvillä. Elisaa kiinnostaa peliala, Anniina haluaa poliisiksi tai leipuri-kondiittoriksi ja Santeria kiinnostavat tietotekninen ala ja musiikki, tarkemmin ottaen laulaminen.
Tulevaisuus on kuitenkin vasta kohta. Torstaina keskityttiin penkkaripäivään ja lähdettiin näyttävästi lukulomalle ja kohti kirjoituksia.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest