Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Monen elämä keskittyy tänä keväänä kotiin koronavirusepidemian vuoksi. Mutta mitä tekemistä kotona vietettyinä viikkoina voisi keksiä?
Koti kuntoon
Monen arki on normaalioloissa kiireistä. Siksi moni asia, joka ei ole akuuttien ja kiireisten asioiden listalla, jää usein odottamaan toista hetkeä. Olisiko nyt aika siivota kaapit, ripustaa seinälle ripustamatta jäänyt taulu ja järjestää vaatekomero? Nyt on lupa keskittyä kotiin ja kotoiluun.
Sisustamisen parissa viihtyy moni. Kunnolla siivottu koti, jonka järjestystä on muokattu hiukan toimivammaksi, on mukavampi paikka asua.
Harrastuksia kotona
Kotonakin voi harrastaa. TV:n ohjelmatarjonnan lisäksi kotona voi esimerkiksi pelata lautapelejä, konsolipelejä tai koota palapelejä. Käsityöt ovat hyvää ajanvietettä ja lukeminen on mukavaa viihdykettä.
Myös askartelu ja esimerkiksi valokuvien järjestäminen kansioihin ovat mukavaa puuhaa. Jos valokuvat ovat jääneet lojumaan digitaalisina tiedostoina tietokoneelle, ne voisi viimeinkin tilata printattuina ja järjestää kansioihin.
Kirjeiden tai tarinoiden kirjoittaminen on harrastus, jolle monella ei normaalioloissa ole aikaa. Silti lähes jokainen ilahtuu kirjeestä tai esimerkiksi äidin tai isoisän lapsuuden- ja nuoruudenmuisteloista. Ne ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita muistoja, joiden arvo on läheiselle mittaamaton.
Puutarhanhoito saa ajatukset irti murheista
Puutarhanhoito on rentouttavaa puuhaa. Jo maalis-huhtikuussa voi valmistella puutarhaa kesän kukkaloistoa varten ja esimerkiksi siivota pihavaraston.
Muista liikkua
Vaikka oma kuntosali olisi kiinni, liikkumattomaksi ei kannata jämähtää. Kotonakin voi jumpata ja jos kodin lähellä on mahdollisuus vetäytyä luonnon rauhaan ihmiskontakteja vältellen, voi uloskin mennä jaloittelemaan tai vaikkapa pyöräilemään.
Lemmikille aikaa
Lemmikki nauttii sille varatusta ajasta. Esimerkiksi perheen koira tai kissa nauttii, kun sille järjestää riittävästi aikaa. Jos normaali arki on kiireistä, nyt perheen lemmikille voi varata entistä enemmän aikaa leikkiin ja yhdessä oleiluun.
Leikkiä ja yhdessä tekemistä
Kotiopetuksessa olevalle lapselle aika voi käydä pitkäksi. Olisiko nyt mahdollista keskittyä legoilla leikkimiseen tai vaikka lapsuuden korttipelien opettamiseen lapselle? Leikki on merkittävä osa lapsuuden kehitystä ja esimerkiksi yhdessä leipominen tai ruuanlaitto voi jättää pysyviä muistoja.

Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Kuvituskuva

Pin It on Pinterest