Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervantaan ollaan järjestämässä seitsemän viides- ja kuudes luokkalaisen ja kolmen nuoriso-ohjaajan voimin festarit, jotka on suunnattu lapsille ja nuorille.
– Ajatus Herwoodfesteistä lähti siitä, että olin kaverini kanssa katsomassa väriestejuoksua ja aloimme ajatella että olisi tosi kiva saada joku tällainen toinenkin tapahtuma Hervantaan, Ira Rantala kertoo.

Toteutus alkoikin jo elokuun lopulla. Kokoontumiskertoja on ollut noin kymmenen. Heillä on myös whatsapp-ryhmä, jossa keskustellaan uusista ideoista ja kokoontumisista.
– Me haluttiin nuorille ihan omat festarit, kun niitä ei paljoa ole täällä päin, nuoret kertovat.

Nuorten mukaan jokaisessa lähiössä kuuluisi olla jotain tapahtumia. Varsinkin kun nuoret haluavat olla mukana toteuttamisessa.

Nuorten vanhemmat ovat myös olleet tukemassa tapahtumaa omilla työpaikoillaan. Hervannan monet yritykset ovat antaneet rahallista tukea, tapahtuma on saanut tukea noin 2500 euroa.
Kaksi hervantalaista nuorisokeskustakin on ollut tukemassa toimintaa, Helapuiston nuorisokeskus ja nuorisokeskus Kupoli. Tampereen nuorisopalvelu on avustanut tapahtumaa monella tavalla.

Tapahtuma itsessään on maksuton, ikärajaton sekä päihteetön.
– Liputamme päihteettömyyden puolesta, monet nuorista sanovat.
Herwoodfest pidetään 28. toukokuuta Lindforsinkatu 1, Nuorisokeskus Kupolin ja vapaa-aikakeskuksen välisessä pihapiirissä kello 14-18.

Herwoodfesteille on tulossa myös esiintyjinä muun muassa Arttu Lindeman ja Mansesteri. Tubettajina on tulossa Jaakko Parkkali, Mandi Mai ja Stina.
Festareiden alussa tulee myös nuorten tanssiesitys.

Nuoret ovat myös suunnitelleet muita aktiivisia toimintapisteitä. Jokainen nuorista on saanut olla vaikuttamassa esiintyjiin ja toimintapisteisiin.
– Nuoret on tehneet sen kaikkein isoimman homman. He ovat ottaneet yhteyttä esiintyjiin ja Hervannan erilaisiin yrityksiin, sekä ylipäätään tuonut idean esiin, kertoo nuoriso-ohjaaja Mari-Katri Lempinen.
– Tapahtuman järjestäminen on oikeasti todella haastavaa. En olisi uskonut vielä viime kesänä että tämä on näin stressaavaa. Meillä on mennyt aikaakin tähän tosi kauan, Eemeli Heikkilä kertoo
– Nyt meillä on vaan tätä some-hehkutusta. Sitten voidaankin alkaa suunnittelemaan Herwoodfest 2018, naureskelee Minttu Markkula.

Herwoodfestin logon on tehnyt nuoriso-ohjaaja Kai Luukkonen nuorten toiveiden mukaan. Nuoret saivat itse päättää kuvat julisteisiin ja suunnitella siitä kutsuvan.
Nuoret ovat ylpeitä saavutuksestaan ja sanovat että haluavat olla uudelleen mukana järjestämässä tällaista isompaa tapahtumaa.

Ella Nuikka

KUVA: Eemeli Heikkilä (ylh.vas), Saara Lillkåln, Venla Sivonen, Minttu Markkula (alh.vas.) ja Ira Rantala suunnittelivat tällaiset julisteet Herwoodfesteille. Kaikille ilmainen festivaali on ensi sunnuntaina Kupolin ja Hervannan vapaa-aika keskuksen pihapiirissä kello 14-18.

Pin It on Pinterest