Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Technopolis on työympäristöjen asiantuntija, joka tarjoaa joustavia ja tehokkaita toimitiloja, coworking-tiloja ja kattavan palvelutarjonnan, kuten työtilojen kalustusta sekä suunnittelua, aulapalvelun ja ravintolat kampuksilla, kokouskeskukset ja siivouspalvelut. Technopoliksella on 17 kampusta, joissa toimii 1 700 asiakasyritystä ja niiden 50 000 työntekijää kuudessa maassa Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Technopolis Oyj (TPS1V) on listattu Nasdaq Helsingin pörssiin.
Katja Laiho on työskennellyt 4,5 vuotta Technopoliksella ja nyt syksyllä aloittanut Tampereen toimitilamyynnissä. Hän sanoo yrityksen olevan kasvuhakuinen yhtiö, jolla on esimerkiksi Tampereella jo kolme kampusta: Hervannan kampus, Mediapolis Tohlopissa ja Yliopistonrinne keskustassa. Tammikuussa 2020 valmistuu uusi Technopolis Asemakeskus Tampereen keskustan alueelle.

Tiloja useammassa kaupungissa
Technopolis tuottaa tiloja yrityksille ja vuokraa niitä Avaimet käteen-periaatteella. Suomessa yrityksellä on tiloja Tampereen lisäksi Oulussa, Kuopiossa ja pääkaupunkiseudulla. Technopolis perustettiin vuonna 1982 Oulussa ja se laajentui Oulun ulkopuolelle vuonna 2003. Yritys kansainvälistyi vuonna 2010 ja vuodesta 2017 lähtien se on toiminut kuudessa maassa. Suomen lisäksi Technopoliksella on toimitiloja Pietarissa, Tallinnassa, Vilnassa, Oslossa ja Göteborgissa.
– Omistamme, kehitämme ja operoimme kampuksiamme itse. Vuokrausasteemme Tampereella on tällä hetkellä todella korkea ja Technopoliksen vuoden 2017 taloudellinen vuokrausaste oli 96,1 prosenttia, Laiho kertoo.
Laiho kertoo palvelukonseptin rakentuvan enemmän palvelutason kuin toimitilojen m2-hintojen päälle. Yritys järjestää muun muassa Business Breakfast -aamuja yrityksille verkostoitumista varten. Tilojen myyntiä hoitavat yrityksen omat myyjät.
– Tiedämme tällöin itse, mitä voimme asiakkaalle luvata, Laiho sanoo.

Konsepti perustuu palveluun
– Paitsi tiloja, Technopolis tarjoaa asiakkailleen internet- ja toimistopalveluja, aulapalvelun, hyvät pysäköintimahdollisuudet, ja siivouspalvelun. Myös toimistokalusteet voidaan toimittaa Technopoliksen kautta ja sopimusten puitteissa on mahdollista esim. remontoida tai muokata tilat vastaamaan asiakkaan tarpeita, antaa Laiho esimerkkejä yrityksen palveluista asiakkailleen.
– Monet ovat pitäneet esimerkiksi kuntosaleistamme, helposti saatavilla olevista ravintolapalveluista tai mahdollisuudesta saada vaatteet toimitettua pesulaan aulapalvelun kautta.
Meillä on asiakaskirjoa yhden hengen yrityksistä monen sadan hengen yrityksiin, Laiho kertoo. – Tarjoamme pienyrittäjille esimerkiksi tiloja pienyritysalueelta jota kutsumme Business Zone -alueeksi, joissa yrittäjällä on omat toimitilat, mutta keittiö- ja sosiaalitilat ovat yhteisiä. Matkustaville yrittäjille meillä on tarjota UMA coworking-työtilojen verkosto viidessä maassa ja 12 paikkakunnalla.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest