Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

MeEsitämme ry:n toiminnassa mukana olevan Soile Iivosen kasvoille syttyy valoa, kun hän pääsee puhumaan lempiharrastuksestaan. Musiikkiyhdistys MeEsitämme ry on perustettu vuonna 2013 ja sen tavoitteena on tuottaa ja esittää musiikkia sekä teatteria ja tarjota harrastajilleen mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä musiikin ja teatterin merkeissä. Iivonen sanoo jännittävänsä, jos hänen pitää puhua ihmisten edessä omana itsenään. Toisin on teatterissa ja musiikissa: esiintyjän roolissa se tuntuu helpolta ja Iivonen sanookin hurahtaneensa laulamiseen ja esiintymiseen koko sydämestään.
– Kynnys lähteä toimintaan oli matala. Jo yhdistyksen nimi kutkutti mukavasti: tuli tunne, että tässä on jotain, mihin kaikki saavat osallistua, toiminta on mukavaa ja mukana on ihmisiä, jotka nauttivat omien taitojensa käyttämisestä. Yhdistyksessä on muutakin puuhaa kuin esiintyminen: voi osallistua vaikkapa julisteiden tai lavasteiden tekemiseen, Iivonen kertoo.

Asioita tehdään yhdessä

Yhdessä tekeminen tuntuu olevan MeEsitämme ry:n juttu. Esityksiä käsikirjoittava ohjaaja Päivi Abid saa Iivoselta runsaasti kehuja ja hän on kokenut harrastuksessaan tärkeäksi sen, että esityksiä suunniteltaessa kaikkia kuullaan.
– Päivi on ammattitaitoinen ja otteeltaan lempeä ohjaaja, Iivonen sanoo. – Kaikkien ideoita kuunnellaan ja se on minulle tärkeää. Päivi saa ihmiset ylittämään itsensä, hän lisää.
Parasta Iivoselle on ollutkin juuri yhdessä tekeminen. Hän sanoo yhdistyksen me-hengen ottavan syliinsä esityksissä myös yleisön. Silloin kaikki ovat samaa porukkaa, esiintyjät ja yleisö. Yhdistyksen näytelmät ovat viime vuosina käsitelleet nuoruutta 40- ja 50-luvuilla. Musiikki herättää ihmisissä muistoja, jotka ovat jollain tapaa yhteisiä.
– Meillä on yhteinen tarttumapinta esitysten lauluissa, Iivonen sanoo. – Laulut vievät osan yleisöstä omaan nuoruuteen. Toisaalta ne paljastavat nuorelle yleisölle isovanhempien nuoruuden maailman, hän lisää.
Teatterissa voi kasvaa ja tulla rohkeaksi
Jos esiintyminen jännittää, Iivonen kannustaa silti kokeilemaan. Aluksi voi ottaa pienemmän roolin, jos ujostuttaa.
– Porukassa voi myös kasvaa ja tulla rohkeammaksi, hän sanoo.
Iivonen sanoo sen, mitä ohjaaja seuraavaksi keksii, olevan aina positiivisella tavalla jännittävää. Uuden harjoittelu tuntuu mukavalta ja MeEsitämme pyrkii joka vuosi olemaan juuri sitä, mitä se on: helposti lähestyttävää, hyväntuulista teatteria tai konsertteja.
– Se on pieni ripaus juhlaa ja iloa, sanoo Iivonen. – Näytöksen jälkeen jäämme usein juttelemaan yleisön kanssa. Silloin ihmiset jakavat usein muistojaan.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Outi Järvinen

Pin It on Pinterest