Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen viherverkon kehittämisestä pidetään yleisötilaisuus tiistaina 16. elokuuta klo 16.45–19 Galleria Nottbeckissä (Satakunnankatu 18, Finlayson, Media 54). Aiheina ovat kantakaupungin yleiskaavan 2040 virkistys- ja viherverkkoa koskevat tavoitteet, kansallisen kaupunkipuiston tarveselvitys sekä Tampereen kaupungin vihervuoden tapahtumat.
Kaupungin hankkeiden lisäksi kuullaan Tampereen yliopiston ajankohtaisesta viherverkon terveyshyötyjä koskevasta tutkimushankkeesta. Puheenvuorossa tuodaan esille viherverkon monet tehtävät virkistyksen, hyvinvoinnin, kaupunkikuvan ja ympäristönsuojelun kannalta. Lisäksi keskustellaan viherverkon kehittämistavoitteista tiivistyvässä kaupunkirakenteessa. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu ja johdatus Galleria Nottbeckin näyttelyyn, joka käsittelee maiseman ja arkkitehtuurin suhdetta. Illan isäntinä ovat kaupungin viheralueista vastaavat toimijat.

Kantakaupungin yleiskaava 2040 linjaa Tampereen viherverkon tulevaisuutta. Pian nähtäville asetettavassa yleiskaavaluonnoksessa esitetään koko kaupungin kattava keskuspuistoverkosto, jota kehitetään yhtenäisenä sekä toiminnoiltaan ja luonnonoloiltaan monimuotoisena virkistys- ja viheralueena.
Tampereen kansallisen kaupunkipuiston tarveselvitys on valmistunut ja menossa kaupunginhallitukseen syyskuussa. Tarveselvityksessä on hahmoteltu aluerajausehdotus kansalliseksi kaupunkipuistoksi sekä tuotu esille Tampereen identiteetille keskeisiä teemoja.

Keskustelutilaisuus on osa Tampereen kaupungin järjestämiä valtakunnallisen vihervuoden tapahtumia. Myös Galleria Nottbeckissa esillä oleva näyttely ”Porraskiveltä puiden siimekseen” on vihervuoden hanke. Arkkitehtuurimuseon suunnittelema näyttely esittelee monipuolisesti rakennetun ympäristön ja maiseman onnistuneita yhteenliittymiä. Näyttely on esillä Galleria Nottbeckissa 19.8.2016 asti arkisin klo 13-18.

Pin It on Pinterest