Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan laskettelurinteiden kausi käynnistyi tammikuussa. Rinne on ollut harrastajien käytössä 1970-luvulta lähtien, ja vuodesta 1997 toimintaa on pyörittänyt Tampereen Rinteet Oy. Yritys tuotti palveluja aiemmin myös Mustavuoren laskettelurinteessä, mutta kohdetta ei avattu tälle kaudelle.
Sopimus Hervannan rinteiden avaamisesta syntyi edellisen sopimuksen päätyttyä vasta tammikuun alussa ja uusi sopimus kattaa vain tämän kevään toiminnan. Yrittäjä Tiina Sironen harmittelee tilannetta, sillä yksivuotinen sopimus ei mahdollista investointeja ja jo ennen kauden aloittamista tehtäviä valmistelutöitä. Viime syksynä tilanne oli sama.
14-vuotiaat Venla Ahonen ja Laura Ojala kaartelevat taitavin ottein alas rinnettä. Molemmat ovat harrastaneet laskettelua jo vuosia ja ovat nyt rinteessä Kaukajärven valinnaisen liikunnan tunnilla. Hervannan rinteissä on käynyt oppilasryhmiä ahkerasti ja muutenkin liikunnalliset tytöt kertovat nauttivansa vauhdista. On selvää, että rinteeseen tullaan hakemaan elämyksiä. Tiina Sironen kertookin, että rinteessä laskettelee jo kolmatta sukupolvea: osa asiakkaista on opetellut laskemaan jo toiminnan alkaessa 1970-luvulla ja nyt mukana ovat jo lapset ja lapsenlapsetkin.
– Tämä on usein perheiden yhteinen harrastus, Sironen kertoo.

Rinteet ovat usein auki pitkälle kevääseen
Laskettelurinteen toiminta on luonnollisesti hyvin riippuvainen säästä. Tiina Sironen iloitsee, kun tänä talvena on saatu paljon pakkasia ja luonnonlunta, joka pehmentää rinnettä. Toisaalta kaupungissa näkyvä säätila ei välttämättä korreloi rinteen kunnon kanssa.
– Olemme auki pitkälle kevääseen, huhtikuun alkuun tai jopa puoliväliin asti, Sironen sanoo. – Hervannan laskettelurinne sijaitsee pohjoisrinteessä ja lumet pysyvät siellä pitkään. Kaupungissa ei välttämättä ole lunta syksyisin ja talvisin, mutta rinne voi silti olla hyvässä kunnossa.
Tänä talvena on ollut toiminnan kannalta hyvä sää ja oletettavaa on, että toiminta jatkuu pitkälle kevääseen. Talvilomaviikolla laskettelemaan pääsee jo aamupäivällä kymmeneltä.
Hervannassa on kaksi ankkurihissillistä rinnettä, jotka vaativat rinnelipun. Asiakkaita on mukavalla tavalla huomioitu siten, että alkeisrinteeseen pääsee kokeilemaan lajia ilmaiseksi joko omin, lainatuin tai vuokratuin varustein. Alueella sijaitsee välinevuokraamo, kahvila, erikseen varattavaa Tampereen slalomseuran laskettelun ja lumilautailun opetusta, pulkkamäki ja nuotiopaikka. Yritys tarjoaa viikonloppuisin ja loma-aikana nuotiopaikalle ilmaiset puut, joita voi hakea vuokraamon tiloista.
– Perheillä ei ole välttämättä paljon yhteistä aikaa viikonloppuisinkaan, Sironen sanoo. – Nuotiopaikka on lähellä ja siellä voi viettää ihanan talvihetken.

Iloisen mielen työtä
Meneillään on Tiina Sirosen seitsemäs talvi rinneyrittäjänä. Tiina päätyi rinneyrittäjäksi harrastuksen kautta, ja oma isä on toiminut aiemmin rinneyrittäjänä Riihivuoren laskettelukeskuksessa. Sironen sanookin olleensa töissä rinteissä jo nuorena.
Sironen sanoo vaihtelevan, projektiluontoisen työn sopivan itselleen.
– Tämä on sellaista iloisen mielen työtä ja siksi siitä tykkään. Tässä pääsee tuottamaan palvelua asiakkaille, joiden joukossa on esimerkiksi paljon lapsia ja nuoria.
Tämä kausi keskitytään palvelun tarjoamiseen olemassa olevalla kalustolla ja rinnetarjonnalla. Tampereen rinteet Oy:n tavoitteena on neuvotella Tampereen kaupungin kanssa uusi, pitkä sopimus, joka mahdollistaa rinnepalveluiden kehittämisen edelleen.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest