Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Fysioterapeutit Saara Jantunen ja Eija Toiva ehtivät tulla työssään fysioterapeutteina tutuksi monelle hervantalaiselle, sillä he työskentelivät yrityksessään Opiskelijankatu 5:ssä peräti 40 vuotta. Kun eläkkeelle jäämisen aika koitti, Jantunen ja Toiva miettivät yrityksen alasajoa. Eläkkeelle jäämistä he olivat harkinneet jo pitkään.
Samoihin aikoihin Jantunen tapasi sattumalta tuttavan kautta Nokian Neurofysion yrittäjän ja toimitusjohtaja Jukka Kuusiston ja ehdotti tälle, että he ottaisivat yrityksen luotsattavakseen. Joulukuussa 2017 Kuusiston yritys osti yrityksen sivutoimipisteekseen. Eija Toiva jatkoi työskentelyä yrityksessä joulukuun loppuun ennen ansaitulle eläkkeelle jäämistään.
– Meillä on Kelan vaikeavammaiskuntoutukseen sopimus ja ja erityisosaamista neurologista kuntoutusta vaativien asiakkaiden hoitoon, Kuusisto sanoo.
Kuusistolla on takanaan ammattilaisurheilu-ura superpesiksessä ja liikunta-alan sekä liiketalouden koulutukset. Hän on toiminut kaksikymmentäviisi vuotta liikunta- ja hyvinvointipalveluiden johdossa esimerkiksi fysioterapiaa, kuntosali- ja ryhmäliikuntapalveluja tarjoavien yritysten johdossa.
Perinteikäs yritys
Yrityksen alkuperäiset omistajat Saara Jantunen ja Eija Toiva tulivat aikanaan nuoreen Hervantaan heti talon valmistuessa töihin uusiin tiloihin. Nyt nelikymmenvuotiasta yritystä ja tilaa on hiukan korjailtu ja rakastettu asiakkaita varten pienen pintaremontin merkeissä. Seinät ovat saaneet uudet maalinpinnat ja tiloihin on tehty uusi hoitohuone. Tiloihin on myös ostettu uutta kuntoutusvälineistöä.
Kuusisto sanoo, että kunnioittaa Jantusen ja Toivan tekemää pitkää uraa ja toivoo, että yritys voisi jatkaa heidän jalanjäljissään toiset neljäkymmentä vuotta.
– Onhan siinä haastetta, että me pystymme seuraavat neljäkymmentä vuotta siinä toimimaan ja jatkamaan ansiokasta työtä, Kuusisto hymyilee. – Vuokranantajakin toivoi, että voisimme toimia täällä yhtä pitkään kuin yritys on jo toiminut.
Yrityksen Nokian toimipisteessä toimii viisitoista fysioterapeuttia, jotka pystyvät tarvittaessa toimimaan myös Hervannan toimipisteessä. Vakituisesti Hervannassa toimivat toimipakkavastaava Tuovi Lamberg-Heikkilä ja Zsofia Jady, joista Lamberg-Heikkilä toimii molemmissa ja Jady Hervannan toimipisteessä. Lamberg-Heikkilä ja Jady toivottavat yrityksen asiakkaiksi sekä uudet että vanhat asiakkaat. Kuusisto sanoo, että toimipisteen etuja ovat vahva osaaminen ja helppokulkuisuus, sillä yritys sijaitsee katutasossa.
– Meillä on osaamista paitsi vaikeavammaisten neurologiseen kuntoutukseen että tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivien hoitoon. Laajalla osaamispohjalla pystytään tarjoamaan myös palveluita esimerkiksi aikuisväestön, vanhusten ja lasten ja nuorten hoitoon. Lisäksi tarjoamme hoitoa lantionpohjaterapiassa inkontinenssiongelmiin, Kuusisto sanoo.
Lantionpohjaterapiassa käy paljon synnyttäneitä äitejä. Geriatrinen fysioterapia kohdentuu ikääntyvän väestön lihaskunnon huoltamiseen ja ylläpitoon. Kuusisto toteaa, että hänen yrityksessään on laaja-alainen osaaminen kaikkiin fysioterapia-toimialan ongelmiin.
– Suomalaiset sinnittelevät kivun ja ongelmien kanssa yleensä niin pitkään, että kipu muuttuu sietämättömäksi. Fysioterapia on kuitenkin usein sellainen lääke, jolla ongelmat saadaan ratkaistua, hän sanoo.
Kuusisto sanoo, että Hervannan alueella on kiinnostavia yrityksiä ja esimerkiksi vanhusten palvelutaloja, joten Neurofysiossa ollaan avoimia uusille yhteistyökuvioille muiden jo alueella sijaitsevien toimijoiden kanssa.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest