Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen kaupunginkirjasto otti 8.2.2016 käyttöön järjestelyn, jossa aineistolla ei enää ole nimettyä kotikirjastoa. Jatkossa aineisto jää lainattavaksi siihen kirjastoon, johon asiakas sen palauttaa. Kelluttamisen ansiosta aineistot voi tästä eteenpäin palauttaa maksutta mihin tahansa Tampereen kaupunginkirjaston kirjastoon.
Ennen kokoelmien kelluttamista aineisto kuljetettiin takaisin kotikirjastoon, jos asiakas palautti sen eri kirjastoon kuin mistä hän aineiston lainasi. Tästä perittiin kuljetusmaksu, joka myös poistuu uudistuksen myötä. Kelluttamisen ansiosta aineistot ovat heti lainattavissa niistä kirjastoista, joihin ne palautetaan. Tavoitteena on parantaa aineistojen saatavuutta asiakkaille ja vähentää kuljetuskustannuksia.
Kelluttaminen ei vaikuta Tampereen kaupunginkirjaston aineistojen varaamiseen. Varattu aineisto toimitetaan jatkossakin asiakkaan valitsemaan kirjastoon noudettavaksi.

PIKI-verkkokirjastossa näytettiin ennen uudistusta Tampereen kaupunginkirjaston teosten saatavuustiedoissa se kirjasto ja osasto, jonka kokoelmaan teos kuului. Uudistuksen jälkeen saatavuustiedoissa näytetään se kirjasto ja osasto, jonka hyllyssä teos on kyseisellä hetkellä.
Verkkokirjaston hakulomakkeilla toimipaikkarajaus ei toimi enää Tampereen osalta oikein. Toimipaikkarajaus näyttää hakutuloksessa Tampereen kaupunginkirjaston teosten sijainnin niiden omistajuuden mukaan, mutta todellisuudessa teokset voivat kokoelmien kelluttamisen vuoksi olla muissa toimipisteissä.
Uudistus ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Pin It on Pinterest