Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pikkujouluaikaan on mukavaa kaunistautua kauden juhlia varten. Kosmetologi Kristiina Salomäki ja värikonsultti Ira Suomalainen Tampereen Kauneushoitolasta antoivat vinkkejä pikkujoulumeikkiin erityisesti 40+ -ikäisille naisille.
– Tällä hetkellä kuusikymmippiset näyttävät samanikäisiltä kuin nelikymppiset silloin, kun aloitin. Ihmisistä on nykyisin todella vaikea arvata ikää, Suomalainen sanoo. – Yli nelikymppiset ihmiset ovat jo nuoresta tottuneet hoitamaan itseään, hän lisää.
Suomalainen muistuttaa, että on tärkeä huolehtia ihostaan puhdistamalla se aamuin illoin puhdistusaineella. Pelkkä vesi ei riitä ihonpuhdistukseen. Yli nelikymppinen tarvitsee iholle riittävän tehokkaan hoitovoiteen ja sen lisäksi suojavoiteen UV-säteitä, ilmansaasteita sekä tuulta ja viimaa vastaan.
– Suojakerrointa 30 tarvitaan kasvojen iholle ympäri vuoden suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, hän sanoo. – Ja mitä enemmän on ikää, sitä tärkeämpi on laadukas meikkivoide, joka ei sisällä puuteria. Sellaisia löytyy esimerkiksi ammattilaissarjoista, hän sanoo.
Toisaalta hinta ei välttämättä kerro tuotteen laadusta mitään. Myös suhteellisen edullisesti voi saada hankittua laadukkaita tuotteita. Suomalainen kertoo, että pigmenttien määrä tuotteessa ratkaisee laadun.
– Ammattisarjoilla on meikkivoiteiden lisäksi myös värillisiä päivävoiteita, joissa on lifting-vaikutus. Tällaisia tuotteita meiltä myydään paljon, hän sanoo. – Meikin alle voi laittaa vielä hoitavan seerumin, joka kosteuttaa, poistaa kiiltoa, supistaa ihohuokosia ja parantaa ihon kimmoisuutta. Myös valo- ja peitevärit ovat hyvin suosittuja koska niillä voidaan piilottaa huolirypyt ja piristää olemusta.

Panosta siveltimiin
Suomalainen sanoo, että kulmat ovat varsinkin aikuisen naisen meikissä tärkeät. Kulmakarvat kannattaa aina laitattaa ammattilaisella, joka tietää, millaisina ne imartelevat kasvoja. Suomalainen on innoissaan siitä, että on saanut koulutusta uransa aikana alan kovilta nimiltä, kuten Joe Blascolta.
– Monet ammattimeikkaajat ovat hyviä piirtämään, hän sanoo.
Meikkisävyjä valittaessa täytyy Kristiina Salomäen mukaan ottaa huomioon ihon oma sävy. Jos se on viileä, meikki tehdään kokonaan viileillä sävyillä. Jos taas lämmin, paletista valitaan lämpimät sävyt.
– Pahinta on disharmonia, Salomäki sanoo. – Jos puolet meikistä on viileitä ja puolet lämpimiä värisävyjä, siinä ei itsekään viihdy. Väriharmonia on juhlameikissäkin tärkeä.
Yksi tärkeimmistä vinkeistä on se, että kotonakin kannattaa panostaa laadukkaisiin siveltimiin.
– Siveltimet tekevät meikin, hän sanoo. – Niitä ei tarvitse hankkia kymmeniä, mutta jos hankkii muutaman kunnon siveltimen, ne kestävät käytössä vuosia.
Suomalainen esittelee 90-luvulla hankittua sivellintä, joka on maksanut tuolloin 350 markkaa. Vaikka varsi on kärsinyt puhdistuksesta ja desinfioinnista, harjasosa toimii yhä hyvin.
– Siveltimen teko vie kolmekin päivää. Ne tehdään käsin eikä harjaksia leikata. Suomalainen ihastelee siveltimen laatua.

Vähän on meikissä paljon
Salomäki sanoo, että aina asiakkaan ei tarvitse istua meikkaajan tuoliin tuntikausiksi, sillä itse aamulla laitettua meikkiä voidaan korjailla juhlakuntoon noin varttitunnissa. Pikameikit ovat pikkujouluaikaan suosittuja.
Meikkiä ei tarvitse laittaa valtavan paljon, vaan usein jo pieni määrä, oikea sävy, oikeassa kohtaa tekee huolitellumman vaikutelman.
Kaunis, luonnollinen meikki syntyy hyvällä meikkivoiteella, laittamalla rajaus ripsen juureen ja käyttämällä laadukasta ripsiväriä. Luomiväreiksi usein riittää yksi vaalea sävy koko luomelle ja tummempi ulompaan silmänurkkaan pehmeästi häivyttäen, sitten vielä kevyesti heleää poskipunaa ja ripaus irtopuuteria. Huuliin rajaus ja kun huulipunan levittää siveltimellä se pysyy pitkään huulilla ja kaunis juhlailme on valmis.
Kuva: Artdeco

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest