Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Vuoreksen koulussa alkoi mielenkiintoinen taideprojekti. Koululaiset pääsevät läheltä seuraamaan taiteilija ja kuvanveistäjä Jaakko Himasen tulevaa suurta taideteosta, jonka taiteilija toteuttaa kerrostalon seinään.

Työn on tilannut rakennusyhtiö Lemminkäinen. Se tulee Vuoreksen Varpu -nimiseen kerrostaloyhtiön seinään, joka valmistuu keväällä 2018. Teos tulee talon pääjulkisivuun.
– Aiheena on kasvit. Teokseen tulee varpu, joka on tehty epätavallisesta materiaalista. Teos rakentuu harrastus ja liikuntavälineistä, Himanen kertoo.

Sen enempää hän ei halua paljastaa tulevasta taideteoksestaan. Himanen on tunnettu suurista teoksistaan. Hän on muun muassa tehnyt Vuorekseen aiemminkin ympäristötaidetta. Yhden rivitalonyhtiön seinään hän teki Kotirento-nimisen teoksen.
– Rakennuksiin on mielenkiintoista tehdä taidetta. Mittakaava on erikoinen. Ulkona kaikki kutistuu. Se pitää ottaa huomioon.

Himanen osallistuu ensimmäisenä taiteilijana Vuoreksen koulussa käynnistettyyn taideprojektiin, jossa koululaiset pääsevät tutustumaan alueensa taiteeseen ja taiteilijoiden työskentelyyn.
Vuoreksessa on yli 20 taideteosta eri puolilla lähiötä. Kaikki koulun oppilaat käyvät Jaakko Himasen näyttelyssä galleria Mältinrannassa. Lisäksi luokkaryhmät pääsevät tutustumaan Jaakko Himasen työhuoneeseen ja katsomaan, kun taiteilija työskentelee.
– Teemme oppilaiden kanssa yhdessä jotain myös Vuoreksen Varpu -teokseeni liittyen, Himanen kertoo.

Taideprojekti on Vuoreksen koulun ja sen vanhempainyhdistyksen toteuttama.
– On hienoa, että lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan kotiympäristönsä taideohjelmaan. Se lisää yhteisöllisyyttä, kertoo Niina Riihimäki Vuoreksen koulun vanhempainyhdistyksestä.
Riihimäki toivoo, että projektiin saadaan mukaan lisää yhteistyötahoja ja taiteilijoita.

Freija Metsähalme

 

FAKTA:

Vuoreksessa on kymmeniä taideteoksia ympäri lähiötä.
Alueella on erityinen taideohjelma, joka määrittelee taiteen teemat, sijoittumisen ja toteuttamisen periaatteet.
Esimerkiksi Koukkurannankadulla on Kaarina Kaikkosen ympäristötaideteos Sisulla noustiin. Se koostuu sadoista suksipareista.
Koukkuaurankadulla on Jaakko Himasen Kotirento-teos.
Kirsti Tuokon Shoppailijat on kauppakeskus Klaavan seinässä.
Keskuspuiston taidesillalla on Paavo Räbinän ja Jarkko Reimanin valoteos Suojelusenkeli.
Kuvanveistäjä Pertti Kukkosen 200 metriä pitkä veistosmuuri on asuntomessualueen kupeessa.

KUVA: Taiteilija Jaakko Himanen kävi Vuoreksen koululla kertomassa taiteestaan. Oppilaat pääsevät taideprojektissa tutustumaan myös Himasen työhuoneeseen.

KUVA2: Jaakko Himasen teos Kotirento on vuoreslaisen rivitalonyhtiön seinässä Koukkuaurankdulla.

Pin It on Pinterest