Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Unelmien häät suunnitellaan hyvinkin tarkkaan. Siinä missä menneinä vuosikymmeninä on käyty pikaisesti vihillä maistraatissa tai toisaalta järjestetty suuria satojen ihmisten juhlia, tänä päivänä moni haluaa häihin paikalle vain läheisimmät ja häistä intiimit ja omannäköiset. Hervannan Sanomat seuraa tamperelaisten Kaisa Auerin ja Sebastian Koutroukidesin matkaa kohti unelmien häitä.
Kaisa Auer ja Sebastian Koutroukides muistavat molemmat elokuun kahdeksannen päivän vuonna 2009, jolloin molemmat aloittivat opiskelut Ahlmannin opistossa Hotelli- ja ravintola-alalla. Se on nimittäin päivä, jolloin he kohtasivat toisensa. Nyt yli kymmenen vuoden jälkeen ensikohtaamisesta pariskunta suunnittelee talvihäitä.
– Asuin ensimmäisen vuoden asuntolassa ja Sebastian kulki Lempäälästä omalla violetilla Wolkswagen Corradollaan, Auer muistelee.
Pariskunnalla on kaksi vuotta ikäeroa. Auer oli kuusitoistavuotias ja muutama luokkatovereista oli jo täysi-ikäinen, Sebastian heidän joukossaan. Se tuntui kiehtovalta. Kun Koutroukides kysyi Aueria ulos jo samana syksynä, tämä kuitenkin kieltäytyi. Nuoret jatkoivat opiskelukavereina alkuvuoteen 2011, jolloin Auer lopulta suostui treffeille. Pelkästään upea auto violetteine nahkapenkkeineen ja treffikumppanin ikä ei kuitenkaan tehnyt Aueriin vaikutusta. Sebastian vaikutti alkuun vähän pahalta pojalta ja sekin veti puoleensa. Pahan pojan kuoren alta paljastui kuitenkin pian romantikko.
– Ensitreffeistä asti olemme olleet yhdessä, Auer sanoo.
Ensitreffeillä pari kävi kahvilla Kalevan ABC:llä. Auerin äidin tuleva sulhanen tapasi poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun tulevan morsiamen äiti oli Ahlmannilla häämessuilla esittelemässä perheyritystään Teiskon Viiniä.
– Mikä paikka ensikohtaamiselle, nauraa Auer nyt häämessujen valintaa treffipaikaksi.
Pariskuntaa hitsasivat yhteen alusta asti esimerkiksi yhdessä tehdyt matkat. Niillä tutustui toiseen hyvin.
Perhe on tärkeä
Nuoripari muutti yhteen keväällä 2012. Yhdeksän kuukauden yhdessä asumisen jälkeen he ostivat jo yhteisen asunnon Lempäälän Kuljusta, johon muuttivat maaliskuussa 2013. Seuraavan vuoden tammikuussa syntyi yhteinen tytär Lily.
– Muutimme Tampereelle takaisin vappuna 2017, muistelevat Auer ja Koutrikides.
Ensitreffit häämessuilla eivät ole olleet ainoa yllätys matkan varrella. Myös kihlautuminen tuli yllätyksenä molemmille. Sitä oli kyllä suunniteltu, mutta kihlajaispäivänä oli tarkoitus vasta katsella sormuksia. Ne sattuivat löytymään heti ja olemaan hyvässä alennuksessakin.
Koutroukides ja Auer ovat myös syntyneet melko kaukana toisistaan, sillä Sebastian on syntynyt Kyproksella, josta hänen isänsä on kotoisin. Hän muutti Lempäälään suomalaissyntyisen äitinsä kanssa kymmenvuotiaana ja kävi koulut loppuun Suomessa.
– Olen tavannut Sebastianin isän kerran. Toivon, että lähitulevaisuudessa myös Lily pääsee tapaamaan vaarinsa muutoinkin kuin ruudun välityksellä, Auer pohtii. – Itse olen syntynyt Tampereella ja elänyt juurillani Teiskossa Ahlmannille menoon asti. Mummuni kävi Ahlmannin emäntäkoulun neljäkymmentä vuotta aikaisemmin samalla tontilla.
Auerin sormessa on ollut jo kahdentoista vuoden ajan mummunsa kihlasormus, jonka sisällä on kaiverrus ”Osmo 7.10.51”. Juuret ja perheyhteys ovat Auerille tärkeitä ehkä siksikin, ettei hän ehtinyt tutustua hyvin isovanhempiinsa, joista osa menehtyi jo ennen hänen syntymäänsä ja osa hänen ollessaan nuori.
– Avioituminen on tärkeää, se sinetöi parisuhteen ja perheen, vaikka mielestäni yhteinen asuntolaina ja lapsi ovat jo suurempi päätös loppuelämän sitoutumisesta ja näissäkin tarvitaan jo tietynlaista ”tahtoa haluta”, Auer pohtii. – Haluamme tuoda suvut kerrankin yhteen ja juhlistaa liittoa läheistemme kanssa ikimuistoisesti.
Tärkeitä valintoja
Kun pariskunta alkoi suunnitella häitä, ainakin hääauton valinta oli jo selvä. Pariskunta etsi käsiinsä samaisen Wolkswagenin, jolla Sebastian oli kulkenut kouluun vuosia sitten. Se oli päätynyt maantieteellisesti niin kauas, ettei sitä ollut mahdollista saada häihin. Autoharrastajien ryhmästä Facebookista löytyi kuitenkin saman värinen ja merkkinen auto, jonka omistaja suostui kuljettajaksi hääpäivän ajaksi. Auto oli pariskunnalle tärkeä, sillä siihen liittyi paljon muistoja yhdessä ajelemisesta. Autossa on yövyttykin kerran eräänä kesänä. Siksi samanlainen auto haluttiin hääautoksikin.
Muutoinkin valinnat ovat olleet tähän asti helppoja. Talvella seurustelemaan alkanut pari ei tanssi häitään vielä kesällä, kuten monet. Talvesta ja lumesta pitävä nuoripari halusi häänsä nimenomaan helmikuulle. Esimerkiksi häävärien valinnat tuntuivat helpoilta, sillä kotona näkyvä violetti ja joulusta pitävän parin mieleen oleva tummanpunainen ja hopea tuntuivat luontevilta. Ideoita on etsitty häämessuilta, joilla häistä aiemminkin kiinnostunut morsian on käynyt jo kymmenen vuoden ajan mielenkiinnosta. Pienet, intiimit häät järjestetään kirkossa, jossa myös morsiamen isovanhemmat ja vanhemmat on vihitty ja hääjuhlapaikkana toimii tarkoitukseen vuokrattu juhlapaikka, jonka navetan vintille mahtuu isokin määrä juhlaväkeä.
Auer on jo ehtinyt valita kukat, kampaajan ja meikkaajan, mutta koronavirustilanteesta johtuen ei vielä pukua. Siitäkin hänellä on vahva mielikuva: puku tulee olemaan valkoinen ja pitkähihainen, eikä missään nimessä paljastava selästä tai edestä. Puku tulee olemaan yllä koko päivän, joten sen tulee soveltua myös tanssiin. Pitsi ja kauniit yksityiskohdat ovat myös toiveissa. Huntua Auer ei sen symboliikan tähden halua, mutta on miettinyt tiaraa pääkoristeeksi. Koristeita tehdään sekä itse että teetätetään luonnonmateriaaleista. Tärkeintä häissä ovat kuitenkin läheiset.
– Tyttäremme on häiden aikaan seitsemänvuotias, joten hänkin tulee muistamaan päivän. Se on ihanaa, Auer miettii.
Häälahjatoiveitaan pariskunta ei ole vielä miettinyt. Matkakassan kartuttaminen, tarpeelliset asiat ja elämykset saattaisivat olla mieleen.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Kaisa Auer

Pin It on Pinterest