Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 28. huhtikuuta – 1. toukokuuta 2016 järjestetään Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailut. Kovatasoiset kilpailut tuovat Tampereelle 495 urheilijaa taustajoukkoineen 28 maasta, ja jo kilpailuorganisaatio kilpailijoineen, tuomareineen ja valmentajineen koostuu noin tuhannesta henkilöstä. Näiden lisäksi kilpailujen järjestelyistä vastaava Heli Karjalainen odottaa kilpailupäivien aikana Pirkkahallina tunnetulle kilpailupaikalle reilua tuhatta katsojaa.
– Kilpailujen järjestelyt ovat sujuneet hienosti, kiitos erinomaisen projekti- ja talkooporukan sekä luonnollisesti Tampereen kaupungin joka on ollut erinomainen kumppani kilpailujen järjestelyissä. Ilman kaupungin tukea ei kilpailujen järjestäminen näissä puitteissa olisi mahdollista, sanoo Karjalainen.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Suomen ITF Taekwon-Do -liitto yhteistyössä tamperelaisten Tampereen Taekwon-Do ja Black Eagle Taekwon-Do -seurojen kanssa. Kilpailujen järjestämisessä on mukana 210 vapaaehtoista, jotka mahdollistavat toimivat käytännön järjestelyt.
– Odotan, että kilpailut tulevat olemaan kokonaisuudessaan yksi parhaiten järjestetty EM-kilpailut koskaan. Toivon että kokemus niin kilpailijoille, tuomareille, valmentajille kuin yleisöllekin tulee olemaan niin hyvä, että Suomen toivotaan hakevan jatkossakin arvokilpailuja ja tänne halutaan tulla sekä kilpailemaan että viettämään aikaa, Karjalainen toivoo.

Suomalaisia urheilijoita EM-kilpailuihin on valittu 33, ja he edustavat maata sekä yksilö- että joukkuesarjoissa. EM-kilpailuissa kilpaillaan viidessä osa-alueessa: liikesarjoissa, ottelussa, voimamurskauksessa, erikoistekniikassa sekä näytösottelussa. Maajoukkueen päävalmentaja Pekka Varis on tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen.
– Joukkue on hyvässä kunnossa, eikä loukkaantumisia ole ollut. Joukkuehenki on oikein hyvä, ja koko joukkue odottaa kisojen alkua kovasti. Useimmat ovat kotikisoissa ensimmäistä kertaa, mikä tuo lisää positiivista fiilistä joukkueeseen, kertoo Varis.
Suomen maajoukkueen valmennustiimi ei ole asettanut joukkueelle mitalitavoitetta, mutta Variksen mukaan osa urheilijoista on asettanut tarkat tavoitteet. Valmennustiimi etenee kuitenkin sarja ja päivä kerrallaan, ja lopullinen mitalitilanne selviää vasta sunnuntaina kilpailujen päätyttyä.

Tulevana viikonloppuna Tampereella nähdään hyvä kattaus Taekwon-Do-urheilijoita ympäri Suomea, sillä Suomen maajoukkueessa on jäseniä koko maasta, Rovaniemeltä Helsinkiin.
Suomen ITF Taekwon-Do -liiton puheenjohtaja Thierry Meyourin mukaan kilpailujen järjestäminen tuo kotimaan yleisölle mahdollisuuden nähdä kovatasoiset suomalaiset urheilijat tositoimissa.
– Minkä tahansa kansainvälisen tapahtuman järjestäminen on tärkeää suomalaiselle Taekwon-Dolle. Se tuo lajille lisänäkyvyyttä, ja toivommekin saavuttavamme Euroopan mestaruuskilpailujen avulla mahdollisimman monta uutta harrastajaa. Liitostamme on tullut kaikkein eniten kansainvälisiä mitalisteja koko maailmassa, ja nyt suomalaisella yleisöllä on mahdollisuus nähdä suomalaisten Taekwon-Do-urheilijoiden taso kotikisoissa, Meyour sanoo.

Pin It on Pinterest