Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Sykemittarivalmistaja Polar Electro Oy avasi toimipisteen Tampereen teknilliselle yliopistolle Hervantaan viime syyskuussa. Toimitilat sijaitsevat Kampusareenan ykköskerroksen käytävällä juuri sisäänkäynnin vieressä. Ikkunat on tarkoin peitetty mainosplakaateilla. Ulkopuolisilla tai medialla ei ole asiaa tiloihin.
– Tämä on korkeimman turvanluokituksen yksiköitämme. Emme laske sinne ketään ulkopuolisia. Pöydillä voi olla tulevia tuotteitamme. Teollisuusvakoilu on ihan tätä päivää, joten suhtaudumme näihin tietoturva-asioihin vakavasti, kertoo Polar Electron johtaja Teijo Himanen.

Polar Electron toimipisteessä työskentelee tällä hetkellä noin 20 työntekijää. He koodaavat ja testaavat Polarin palveluita, sovelluksia sekä rannelaitteita ja sensoreita.
– Rannelaitteet ovat nykyään hyvin lähellä kännyköitä.
Enempää työntekijöitä Hervannan tämänhetkisiin tiloihin ei mahdu. Harkinnassa Himasen mukaan on, että tarvitseeko yritys pian lisää tilaa.
Himanen oli puhumassa helmikuussa Tampereen teknillisellä yliopistolla järjestetyllä Teknologia-aamiaisella, jolla TTY:llä toimivat yritykset esittäytyivät.

Polar Electron pääkonttori sijaitsee Kempeleessä, jossa yritys on valmistanut sykemittarituotteita 40 vuotta.
– Tuotteet tehtiin vuosikaudet itse pääkonttorissa Kempeleessä. Kun markkinoille tuli kasvavassa määrin kilpailijoiden mittareita ja internetsovelluksia, huomasimme, että osaamista on etsittävä laajemmin.
Vuonna 2003 yritys osti Jyväskylästä ohjelmistotalon ja laajeni sinne. Viime syksynä yritys avasi toimipisteen Tampereelle.

Tampereelle tuloon vaikutti alueen teknologiakeskittymä ja toisaalta Microsoftin lopettamisen takia vapautuneet työntekijät.
Kun Himanen teki syksyllä 2016 työhaastatteluja Tampereella, toimipisteen sijainti ei ollut vielä selvillä.
– Päätin kysyä työnhakijoilta, minne he haluaisivat tilat. Lähes kaikki sanoivat, että jos he saavat päättää, niin Hervannan alueelle. Tämä oli omalta osaltaan tukemassa valintaamme Hervantaan ja TTY:n läheisyyteen, Himanen kertoo.

Himasen mukaan Polar Electrolle hakeutuu töihin usein liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneita työntekijöitä.
– Useat työntekijöistämme harrastavat liikuntaa, muun muassa triathlonia, ultrajuoksua tai muuta urheilua. Moni työntekijöistämme haluaa tehdä töitä liikuntaan liittyvien tuotteiden parissa ja se on ollut vahvana vaikuttajana työpaikan valinnan suhteen.

 

Fakta: Polar Electro Oy
Valmistaa sykemittaustuotteita. Perustettu vuonna 1977.
Toimii Suomessa Tampereella, Jyväskylässä ja Kempeleessä.
Maailman laajuisesti työntekijöitä on 1 400, joista Suomessa noin 450.
Tampereen TTY:n toimipisteessä henkilöstöä on noin 20.
Liikevaihto oli vuonna 2015 reilu 200 miljoonaa euroa.
Viime vuoden tulostietoja ei ole vielä julkaistu.

 

Freija Metsähalme

 

Kuva: Polar Electron johtaja Teijo Himanen ei laske ulkopuolisia Hervannan toimipisteeseen. TTY:n Kampusareenalla sijaitsevissa tiloissa työskentelee noin 20 työntekijää.

Pin It on Pinterest