Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Suomalainen Kirjakauppa -ketju saavutti Suomen Innostavin työpaikka -tunnustuksen tänä vuonna jo neljännen kerran peräkkäin. Corporate Spiritin henkilöstötutkimukseen osallistuneiden suomalaisyritysten joukosta valitaan tunnustuspalkinnon saaja ja tutkimus kartoittaa henkilöstön omistautuneisuutta ja henkilöstön tyytyväisyyttä.
– Työilmapiiri on meille tärkeä. Ihmiset viettävät suuren osan ajastaan työpaikalla ja on tärkeää, että töihin voidaan tulla hymy huulilla, sanoo Duossa sijaitsevan Suomalaisen Kirjakaupan myymälävastaava Jaana Metsävainio.
Metsävainio kuvaa työpaikkaansa kivaksi työpaikaksi, jossa huumori on tärkeä osa jokaista työpäivää ja jossa työporukka puhaltaa yhteen hiileen. Huumoria syntyy arjen tilanteista ja siitä, kun tuntee työkaverin.
– Olen kotoisin pohjoisesta ja esimerkiksi jotkut sanavalintani synnyttävät huumoria, Metsävainio kertoo esimerkkinä. – Tärkeää on olla sekä kiva asiakkaalle että mukava myös työkaverille.

Palaute kannustaa ja auttaa kehittymään

Työhyvinvointi ja ilmapiiri vaikuttavat työmotivaatioon ja jopa tuloksiin. Jaana Metsävainio kokee tärkeänä välineenä päivittäin annetun kannustavan ja rakentavan palautteen antamisen. Sitä henkilökunta osaa jo odottaa ja toivoa.
– Vaihdamme kirjoistakin kokemuksia, sillä henkilökunnan lukumieltymykset ovat erilaisia. Henkilökunta on meillä motivoitunutta ja positiivisella tavalla kilpailuhenkisiä, Metsävainio kertoo. – Halutaan oppia ja kehittää toimintaa. Haastamme toisiamme, mutta haluamme myös aidosti auttaa työkaveria oppimaan uusia asioita.

Selkeys työtehtävissä on hyvä asia

Yksi työssäviihtymistä lisäävä asia kaupassa on käytössä oleva viikko- ja päiväkalenteri. Se auttaa esimerkiksi vapaalta palaavaa työntekijää tietämään heti, mitä kulloisenakin päivänä on tehtävänä.
– Koskaan ei tarvitse olla epävarma siitä, mitä pitää tehdä, Metsävainio sanoo. – Tärkein työtehtävä on aina asiakaspalvelu.
Metsävaino kuvaa, että työporukassa ollaan enemmän kuin työkavereita, sillä porukka viihtyy yhdessä myös vapaa-ajalla ja on ystäviä keskenään. Yhteyttä pidetään tapaamalla illanistujaisissa ja omassa WhatsUpp-ryhmässä, jossa kulkee myös tietoa tärkeistä asioista.
– Se, että työvuorot jaetaan tasapuolisesti ja että yllättäviin menoihin pääsee vuoroa vaihtamalla helposti, on myös yllättävän tärkeä työn mukavuutta lisäävä asia, hän sanoo.
Suomalainen kirjakauppa on palkittu innostavimpana työpaikkana vuodesta 2016 lähtien.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest