Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Aiemmin keskustassa toiminut kiinteistönvälitysketju Sp-Koti Tampere Rosmarin muutti lokakuun lopussa Hervantaan Aito Säästöpankin yhteyteen sen tiloihin.
Sp-Koti on Säästöpankkiryhmään kuuluva kiinteistönvälitysketju, joka toimii franchising-pohjalta ja palvelee asiakkaita yli 60 toimipisteessä eri puolilla Suomea. Sp-Koti Tampere Rosmarinin nimi vaihtui muuton yhteydessä, sillä aiemmin se on palvellut asiakkaitaan nimellä Sp-Koti Tampere keskusta.
Sp-Koti aloitti toimintansa vuonna 2011. Sitä johtaa Sp-Koti Oy, ketjun keskusyksikkö, jonka omistavat Säästöpankkiryhmään kuuluvat Säästöpankit.
– Toimimme Säästöpankkiryhmän arvojen mukaisesti kuuntelemalla aidosti asiakasta, pitämällä aktiivisesti yhteyttä sekä toimimalla osaavasti, rehellisesti ja tuloksellisesti, sanoo Hervannassa sijaitsevassa toimistossa kiinteistönvälittäjänä ja toisena yrittäjistä toimiva Anne-Maria Hirviniemi.
Hirviniemi työskentelee Sp-Koti Tampere Rosmarinissa kiinteistövälittäjänä yhtiökumppaninsa Rosita Nummikosken sekä Jutta Rihun kanssa. Lisäksi toimistossa työskentelee kaksi myyntineuvottelijaa Panu Seppänen ja Juha Rissanen.
– Puhallamme aina yhteen hiileen, Hirviniemi sanoo. – Jos joku tarvitsee apua töissään niin avunantajia yleensä aina löytyy. Meillä kullakin on omat vahvuutemme, joita yritämme aina käyttää asiakkaan hyödyksi, hän lisää.

Ostotoimeksiantojen määrät nousseet

Sp-Koti keskittyy palvelutoiminnassaan yksittäisten kuluttajien asunnonvaihtoon ja -vuokraukseen liittyviin palveluihin sekä niihin liittyvään arviointitoimintaan.
– Teemme varsinaisen myyntityön lisäksi myös arviokirjoja, kauppakirjoja, hallinnanjakosopimuksia ja niin edelleen, Hirviniemi sanoo.
Perinteisen myynnin, jossa asunto myydään julkisesti, rinnalle ovat tulleet hyvin vahvasti ostotoimeksiannot, joissa ostaja etsii hänelle sopivaa asuntoa hiljaisilta markkinoilta. Hiljaisilla markkinoilla asuntoa ei vielä olla laitettu myyntiin, vaikka kiinnostusta siihen olisi. Asiakas voi antaa asunnon etsintäprosessin kiinteistövälittäjän tehtäväksi. Kun asiakas kertoo, millaista ja minkä hintaista asuntoa ja miltä alueelta hän etsii tarvittaessa jopa kadun tai taloyhtiön tarkkuudella, kiinteistönvälittäjä etsii asuntoa ottamalla yhteyttä niihin asunnonomistajiin, joiden kodit vastaavat ostajan kriteereitä.
– Usein asunnon omistaja ei ole edes harkinnut kotinsa myyntiä ennen yhteydenottoa, Hirviniemi toteaa. – Silloin myös tarjousneuvottelut käydään ilman muita ostajia ja tarjouskilpailua.
Ostotoimeksiantosopimuksessa ostaja maksaa asunnon välityspalkkion myyjän sijaan.

”Hervanta on tuttu ympäristö vuosien takaa”

Sp-Kodit Tampere Rosmarin muutti Hervantaan Kauppakadun konttorista.
– Hervanta on meille tuttu ympäristö jo vuosien takaa. Osa meistä on työskennellyt Hervannassa aiemminkin. Hervannan läheisyydessä olevat uudet asuinalueet kasvavat koko ajan ja sitä kautta myös Hervannan palveluiden tarve lisääntyy. Duon kauppakeskuksessa olemme helposti tavoitettavissa, Hirviniemi sanoo. – Vaikka toimiston sijainnilla ei sinänsä ole suurta merkitystä, sillä palvelemme asiakkaita ympäri Pirkanmaata, Hervanta on kuitenkin logistisesti meille hyvä toimiston sijaintipaikka, hän lisää.
Hirviniemi on työskennellyt kiinteistönvälitysalalla keväästä 2016 alkaen. Hän on laillistettu kiinteistönvälittäjä, joka on suorittanut Keskuskauppakamarin LKV-tutkinnon alkuvuodesta 2016. Lisäksi hän on opiskellut kiinteistöedustajan tutkinnon ja työskennellyt yrittäjänä yli 25 vuotta pääsääntöisesti kaupan eri aloilla.
– Hyvä palvelu on mielestäni sitä, että asiakasta kuunnellaan ja että hänen tarpeisiinsa ja kysymyksiinsä vastataan nopeasti ja luotettavasti sekä asiantuntevasti ja aktiivisesti, Hirviniemi sanoo.

Teksti ja kuva: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest