Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen Voimia Liikelaitokselle rakennetaan tilapäinen tuotantokeittiö Kattila. Siirtokelpoisen keittiön toteutussuunnitelma sopimuksineen hyväksyttiin 20.6.2018 Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Hankkeen kustannusarvio on noin 2,72 miljoonaa euroa.
Tilapäiskeittiö tarvitaan Voimian tuotannossa, koska suunnitellun ateriakeskuksen uudisrakennushanke on siirtynyt ja Tesoman vanhassa koulurakennuksessa sijainnut valmistuskeittiö purettiin. Rakennustyöt alkoivat tänä kesänä, ja tilat aiotaan ottaa käyttöön ensi vuoden helmikuussa.
– Koekäytöt alkavat helmikuussa, sanoo hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen kaupungilta. – Keittiö tulee vastaamaan kaikkien Tampereen koulujen ja päiväkotien tarpeisiin, joskin pieni osa ruuasta tulee yhä Hatanpään sairaalan ja Koukkuniemen vanhainkodin keittiöstä.
Kattila-tuotantokeittiö rakennetaan Hepolamminkadulla jo olemassa olevaan, 2 610 bruttoneliömetriä käsittävään teollisuushalliin, jossa kaupunki on vuokralla. Huoneistoala on 986 neliötä ja tilaohjelman mukainen hyötyala (keittiö) 626 neliötä. Kuusi metriä korkeaan halliin rakennetaan uusi tuotantokeittiö talo talossa -periaatteella. Halli toimii sääsuojana sekä rakentamisen että käytön ajan. Julkisivuun tulee muutoksia muutamasta uudesta ulko-ovesta tai ikkunasta. Kaikki toiminnalliset ja tekniset tilat rakennetaan hallin sisään. Lastauslaituri ja katos säilyvät ennallaan.
– Tiedettiin, että keittiökapasiteetti vähenee ja alettiin etsiä uutta tilaa. Ruskossa on tyhjä tontti, jolle on tarkoitus tehdä 15 miljoonan euron ateriakeskus, mutta se ei ole saanut vielä aloituslupaa. Siksi väliaikainen Kattila tulee korvaamaan Tesomaa, Hirvonen toteaa. – Tyhjälle tontille olisi tullut kalliiksi rakentaa tilapäinen rakennus. Siksi etsittiin valmista rakennusta, johon keittiö voitiin rakentaa. Ne löytyivät hepolamminkadulta Tredun vanhoista tiloista.
Hankkeen rahoittaa Kuntarahoitus. Kaupunki vuokraa tilapäiskeittiön 5 vuoden leasingsopimuksella, minkä jälkeen sillä on oikeus ostaa leasingsopimuksen mukainen tilapäiskeittiö jäännösarvolla itselleen. Siirtokelpoisen tilapäiskeittiön lunastusarvo on sopimuskauden jälkeen 0,31 miljoonaa euroa.
– Tontilla olivat valmiina sähkö, rakennus, viemäröinti ja lämpö, listaa Hirvonen valmiin rakennuksen etuja. – Toki kohde on rakennusteknisesti vaativakin, sillä erilaiset tuotantotilat vaativat muun muassa eri lämpötiloja. Se tarkoittaa hyvin monenlaisia olosuhteita yhden rakennuksen sisällä, Hirvonen sanoo.
Hankkeen pääurakoitsija on Consti Korjausurakointi Oy, joka toteuttaa myös LVISA-työt. Pää- ja arkkitehtisuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy, rakennesuunnittelijana Sweco Rakennetekniikka Oy ja LVIA- ja sähkösuunnittelijana on Granlund Tampere Oy.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest