Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kun vuoreslaisen ravintola Sibyllan yrittäjäpariskunnalta kysytään, millaista on työskennellä yhdessä ravintolassa, kumpikaan ei oikein osaa vastata.
Ei niin, ettei pariskunnalla olisi kokemusta yhdessä työskentelystä, vaan pikemminkin päinvastoin: Vuoreksen grilli-kahvila Sibylla on pariskunnan kolmas yhteinen yritys ja he ovat aina työskennelleet yhdessä.
Kun Sibylla avattiin huhtikuussa Vuorekseen, sille oli etsitty paikkaa jo pitkään. Ensikertalaisia Eija ja Velimatti Harlin eivät Sibylla-ravintolan yrittäjinä ole, sillä konsepti tuli tutuksi Eijalle jo vuonna 1997 ja hänestä tuli Sibylla yrittäjä vuonna 2012.
Vuonna 2015 pariskunnan edellinen Sibylla-ravintola loppui Messukylässä pariskunnasta itsestään riippumattomista syistä. Siitä lähtien on etsitty uutta paikkaa.
– Lähdimme ajelemaan ja katselimme Vuoreksessa, että tuossa olisi sopiva paikka. Kiinteistö oli silloin myynnissä, emmekä olleet ostamassa paikkaa. Jossain vaiheessa Eija huomasi kiinteistön olevan vuokralle tarjottavana Internetissä, Velimatti Harlin sanoo.
Vuores on yrittäjäpariskunnalle hyvä paikka toimia, sillä Harlinit asuvat Hervannassa.

Grilliherkuista itse tehtyihin munkkeihin
Velimatti Harlin ei oikein osaa mainita suosikkiaan ravintolan ruokalistalta. Se johtuu siitä, että ravintolassa on monenlaista tarjolla perinteisistä makkaraperunoista hampurilaiseen ja höyrymakkarasta lihapiirakkaan ja kebabranskalaisiin.
Myös ruoka-ainerajoitukset on huomioitu hyvin ravintolassa, sillä kaikki annokset ovat laktoosittomia ja suurin osa annoksista on gluteenittomia. Velimatti Harlin on selvästi ylpeä sekä siitä, että hampurilaisaterioiden koko on yllättänyt monet kävijät ja ravintolasta saa vaimo Eijan itse leipomia munkkeja ja korvapuusteja.
– Ne ovat tosi hyviä, sanoo Velimatti Harlin.
Työn tekeminen yhdessä on mukavaa. Toisen tuntee 35 vuoden avioliiton jälkeen niin hyvin, ettei kaikesta tarvitse kauheasti neuvotella. Toisen ajatukset ja tavat tuntee hyvin.
– Olemme hitsaantuneet yhteen, Velimatti Harlin toteaa.
– En tiedä ketään näppärämpää ihmistä kuin oma vaimo.

Vuores on kiinnostava alue uudelle yritykselle
Työnjako ravintolassa on selvä. Kun Eija puuhailee enimmäkseen ravintolan tiskin takana, Velimatti hoitaa muut asiat. Se, että ravintolasta tuli niin puhtaasti Sibylla-ketjun ravintola, yllätti molemmat.
– Tehtiin kahvilaa, jossa on Sibyllaa, mutta kävikin toisinpäin. Tuli Sibylla, jossa on kahvilaa, molemmat nauravat.
Tulevaisuudessa palveluja voidaan laajentaa enemmän kahvion tai kioskin suuntaan. Vuores on kiinnostava alue, sillä se kasvaa koko ajan.
– Toivottavasti asiakkaat löytävät hyvin meille, Harlinit sanovat.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest