Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Torstaina 1. marraskuuta käytiin elokuvateatteri Cinolassa kiinnostava keskustelu, jossa seurakuntavaalien valitsijayhdistysten ehdokkaat kävivät tärkeää keskustelua vaaliteemoista. Paikalla olivat Kokoomuksen ja sitoutumattomien listalta Timo Koivula ja Heidi Peltotalo, Kaikkien kirkosta Tytti Lindroos ja Jarmo Parviola, Tampereen kirkkodemareista Tuula Harkonmaa ja Jarmo Leino sekä Yhdistyneen seurakuntaväen listalta Kalle Mäki ja Asko Alajoki. Tilaisuuden juonsi seurakunnan johtava kappainen Antero Eskolin ja vieraat toivotti tervetulleeksi Eteläisen seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkinen.
Tilaisuus avattiin virrellä 511 Tie valmis on ja ehdokkaat saivat nimetä oman lempivirtensä. Ne liittyivät lähes kaikilla oman elämän tärkeisiin tapahtumiin.
– Eri virret nousevat eri elämäntilanteissa tärkeiksi, kommentoi Heidi Peltotalo.

Arvot kannattelevat ehdokkaita

Tilaisuuden alkupuolella valitsijayhdistysten valitsemat edustajat kertoivat edustamistaan arvoista vaaleissa.
– Kokoomus on vanhastaan patrioottinen puolue, totesi Timo Koivula. – Puolueen sisällä kuitenkin monet ajattelevat asioista eri tavoin, hän lisäsi mutta totesi edustavansa itse esimerkiksi avioliittoarvoissaan kirkkolain mukaista näkemystä.
Heidi Peltotalo sanoi, että hänelle ovat tärkeitä kristinusko ja länsimaiset arvot ja näitä asioita hän haluaa ajaa. Kaikkien kirkon Tytti Lindroos ja Jarmo Parviola kertoivat, että heidän valitsijayhdistyksensä arvoja ovat läsnäolevaan, armolliseen ja kaikki hyväksyvään kirkkoon tähtäävät arvot.
– Länsimaiset ihmisoikeudet ovat ajankohtaisia ja tärkeitä, kommentoi Parviola.
Sosiaalidemokraattisen kirkkodemareiden tärkeimmiksi arvoiksi nousivat heikommista huolehtiminen ja tasa-arvon toteutuminen ihmisten välillä. Yhdistyneen seurakuntaväen Mäki ja Alajoki kertoivat, että kirkkoon tulisi kaikkien olla hyvä tulla ja että valitsijayhdistyksen ehdokkaat haluavat edistää diakoniaa, kasvatusta, lähetystyötä ja Raamatulle uskollista opetusta.
– Haluamme nähdä, että seurakunta kuuntelee ja on valmis vastaanottamaan ihmisiä. Meidän tulisi auttaa muukalaisia, kommentoi Asko Alajoki.

Kokemusta ja uusia kasvoja

Vahvuuksinaan luottamushenkilöinä edustajaehdokkaat näkivät sen, että monilla oli jo kokemusta luottamustehtävistä eri elämänalueilta.
– Yhtymän tasolla ja paikallistasolla tulee luoda mahdollisuudet toiminnalle, Alajoki totesi.
Monet ehdokkaista ovat asuneet ja toimineet Eteläisen seurakunnan alueella jo vuosia. Esimerkiksi Parviola on asunut jo kolmekymmentä vuotta Hervannassa ja toiminut eri lautakunnissa jo kahdenkymmenenviiden vuoden ajan. Toisaalta esimerkiksi Lindroos ja Peltotalo ovat pyrkimässä uusina kasvoina seurakunnan luottamustoimiin.
– Haluan tuoda äänen niille, jotka ovat tähän asti olleet kirkossa ulkopuolisia ja tapakristittyjä, sanoo Peltotalo.
Tilaisuudessa keskusteltiin ehdokkaiden arvoista, esimerkiksi siitä, pitäisikö kirkon vihkiä sateenkaaripareja ja millaisia tilaratkaisuja seurakuntayhtymän pitäisi jatkossa tehdä. Puheenvuoroissa otettiin kantaa talouteen, koulujen uskonnonopetukseen ja kotien kristilliseen kasvatukseen.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest