Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervantalainen suosikkikirjailija Seppo Jokinen on kirjoittanut vuosien varrella itsensä suomalaisten sydämiin komisario Koskinen -kirjoillaan. Nyt suoratoistopalvelu Ruutu on julkistanut Jokisen kirjojen ystäville oikean jymy-yllätyksen, sillä Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021. Sarjaa kuvataan jo tämän vuoden aikana muun muassa Hervannassa, joka on sarjan kirjojenkin miljöö.
Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltarikosten yksikköä ja sarjaa tähdittävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Seppo Jokisen Koskinen-kirjasarja on ilahduttanut lukijoita jo lähes 25 vuoden ajan ja sarja varmasti kiinnostaa monia sarjaa lukeneita.
– Sarjassa on julkaistu kaksikymmentäviisi kirjaa, sanoo Hervannan Sanomien tavoittama Jokinen. – Kahdeskymmeneskuudes on jo työn alla ja se ilmestyy edellisten kirjojen tapaan keväänkorvilla.

Sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle

Tv-sarja tuo kirjojen nykypäivän tapahtumat Tampereelle. Tampere ja erityisesti Hervanta ovat Jokiselle tärkeitä.
– Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän. Kirjojen myötä se on elänyt kuunnelmasarjoissa ja teatterin lavalla. Nyt se syntyy uutena ja uljaana tv-ruuduilla. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee samaistumaan kirjojeni henkilöiden elämään tv-sarjan kautta. Olen varma, että he eivät tule pettymään, kirjailija Seppo Jokinen kertoo.
Jokiselle Hervanta on koti.
– Hervanta merkitsee minulle paljon. Olen asunut täällä pikkuista vaille 40 vuotta. Se kertoo viihtymisestä, Jokinen toteaa. – Olen nähnyt Hervannan kehittyvän ja kasvavan, ja pelkästään hyvään suuntaan. Se on myös useamman kirjani tapahtumapaikka ja muistan aina kehua komisario Koskisen suulla, kuinka hyvä ja turvallinen paikka tämä on asua.
Ensimmäinen Koskinen-sarjan kirja julkaistiin vuonna 1996, eikä Koskisen tarinan loppua vielä näy.
– Koskisen tulevaisuus on itsellenikin vielä edelleen yhtä suuri arvoitus kuin lukijoilleni. Sen kuitenkin olen päättänyt, että hän pääsee viettämään vanhuudenpäiviään terveenä ja onnellisena. Mutta koska? Sitä ei tiedä kukaan, Jokinen sanoo.

Sarja esitetään syksyllä 2021

Sarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat muun muassa Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), ja Roine (Pertti Sveholm). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).
Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen tiimeineen kohtaa muun muassa sarjamurhaajan, epäonnistuneen jalokiviryöstön, psykiatrisessa sarjassa tapahtuman murhasarjaepäilyn, tuhopolton ja henkirikoksia huumejengin ympärillä.
– Luulen tv-sarjan kiinnostavan lukijoitani, vaikka kirjojen tarinat ja juonet ovat heille entuudestaan tuttuja. Ensimmäisen tuotantokauden kymmenen osaa on työstänyt kirjoistani kaksi maan ehkä pätevintä dramaturgia Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Uskoisin lukijoideni löytävän niistä paljon uutta ja kiinnostavaa. Itse olen sitä mieltä, että kirjan ja tv-sarjan tai elokuvan ei tarvitse välttämättä olla yks yhteen, Jokinen sanoo.
Nyt tehtävään tv-sarjaan syntyy draamaa myös siitä, että Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään. Sarjan kuvaukset aloitettiin eilen tiistaina Tampereella ja Film Tampereen hallinnoima Tampereen tuotantokannustin on tukenut sarjan tekoa. Sarjan kuvauksia nähdään tämän vuoden aikana muun muassa Hervannassa komisario Koskisen kotimaisemissa.
– Film Tampere on ollut mukana sarjan alkumetreiltä asti ja on tärkeää, että sarja työllistää tamperelaisia yrityksiä ja ammattilaisia, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.
Sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse. Riku Suokas toimii sarjan toisena ohjaajana. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa.
Sarjan vastaavat tuottajat ovat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto.
– Koskinen on upea lisä alati kasvavaan alkuperäissarjatarjontaamme, kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.
Koskinen nähdään Ruudussa syksyllä 2021.

Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Hannu Peltonen

Pin It on Pinterest