Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Paikalliskulttuurin edistäjät PAKU ry:n Elämän ihanuus -runokisan ensimmäisen palkinnon sai Solina Riekkola. Hän on aiemmin tänä vuonna voittanut myös Pirkanmaan kirjoituskilpailun lyriikkasarjan.
Toisen palkinnon sai Aarto Uurasjärvi, kolmannen sijan jakoivat Kari Parkkamäki ja Eddie Rokka. Lisäksi raati jakoi kahdeksan kunniamainintaa.

Paikalliskulttuurin edistäjät PAKU ry:n Elämän ihanuus -runokisan palkintojen jakotilaisuus pidettiin perjantaina 29. elokuuta.
Tilaisuuden avasi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen. Hän korosti puheessaan kotiseutuhengen, yhteisöllisyyden ja omaehtoisen tekemisen merkitystä.
Kirjoituskilpailun raatiin kuuluivat kirjailijat Katja Kaukonen ja Satu Lepistö, tietokirjailija Mikko Närhi ja Sirpa Koivu PAKU ry:stä. Raati totesi että oli koskettavaa, kuinka monet asiat lopulta tekevät meidän elämästämme ihanaa.

Elämän ihanuuden löysi joku kirjoittaja asfaltilta, toinen itse kasvatetuista vihanneksista. Jollekin elämän ihanuus merkitsi suuria tunteita, rakkauden pauhua, toiselle arkista soppalounasta. Suosittuja ja yhteisiä teemoja olivat lapset, lapsenlapset, eläimet, luonto ja usko. Runoissa oli mitallisia ja mitattomia, loppusointuisia ja soinnuttomia.
Mitään yhtä oikeaa vastausta kilpailussa ei haettu. Kaikki tulkinnat olivat oikeita ja sallittuja. Raati etsi hyvää kaunokirjallista tekstiä. Se halusi löytää itse koettua ihanuutta, pieniä ja suuria silmänräpäyksiä, maistuvia ja rikkaita tunteita. Tekstejä, joissa oli yllätyksiä ja tuoreutta.
Kaikkien palkittujen tekstit on painettu julisteiksi ja niihin voi tutustua Hervannan ja Kaukajärven kirjaston tiloissa muutaman viikon ajan.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest