Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Lentokonetehtaan Ravinto-osuuskunta eli Osku on perustettu Härmälässä 1941. Sota-aikana Osku valmisti ruokaa lentokonetehtaan työntekijöille ja nykyään toiminta jatkuu Ruskossa.
Ruskontiellä Kalmarin / Cargotecin toimistotalossa toimiva ravintola Osku on avannut kesäkuun ensimmäisenä päivänä verkkokaupan, josta voi tilata lounasherkkuja valmiina. Osuuskuntaperiaatteella toimivan henkilöstöravintolan ravintolapäällikkö Vesa-Pekka Lassila on innoissaan uudesta palvelusta.
– Osuuskuntamalli merkitsee sitä, että organisaatio on matala: voimme käyttää paljon kotimaisia raaka-aineita ja ohjata kaikki hyöty asiakkaille suoraan. Se tarkoittaa sitä, että laadullisesti tämä näkyy suoraan asiakkaalle lautasella, Lassila sanoo.
Ravintolassa on panostettu kotimaisuuteen ja lähiruokaan: kaikki mahdolliset ruoka-aineet hankitaan kotimaisina sesonki huomioiden ja esimerkiksi kasvikset ja perunat tuotetaan lähiruokana Pälkäneellä.
– Liha ja kana sekä kasvukauden aikana myös kasvikset ovat kotimaisia, Lassila kertoo.
– Pyrimme tuoreuteen, mikä tarkoittaa sitä, että eineksiä ja pakasteita käytetään meillä mahdollisimman vähän.

Noutoruokaa, kakkuja ja tuoretta leipää

– Koronasta johtuvat etätyöt vaikuttivat ikävästi Oskun tilanteeseen, joten jotakin oli keksittävä. Halusimme työllistää, joten innovoimme Oskulle verkkokaupan. Tulevaisuudenkin etätyötä ajatellen haluamme panostaa take away-tuotteisiin myös jatkossa, Lassila sanoo.
Nyt avattu verkkokauppa toimii ainakin toistaiseksi noutopalveluna. Ruuan voi tilata verkkokaupasta ja noutaa ravintolan ovelta valmiiksi pakattuna.
– Lounasruuan lisäksi ravintolasta voi tilata catering-palveluja sekä kesän juhliin että yritysten tapahtumiin.
– Huomioimme sesongit siten, että myyntiin tulee aina myös juhlien alla niihin sopivia herkkuja, Lassila kertoo. – Esimerkiksi juhannuksena tarjolla on juhlapöytään ribsejä ja salaatteja. Niitä tehdään itse kehitellyillä resepteillä, hän lisää.
Lassila kehuukin vuolaasti ravintolan henkilökuntaa. Ravintolassa työskentelee seitsemän vakituista työntekijää ja tarvittaessa ekstraajia.
– Meillä on huippuporukka, joka on kiinnostunut ruuasta ja sen kehittämisestä. Porukkamme on innovatiivista ja innokasta kehittämään toimintaa. Käymme muun muassa ruokamessuilla, ravintoloissa syömässä ja tutkimme sosiaalisen median kanavia tavoitteenamme kehittää toimintaa jatkuvasti, Lassila kertoo.
Ravintola on toiminut Ruskossa jo kahdeksan vuoden ajan. Yksi Lassilan mainitsemista uudistuksista on nyt avattu verkkokauppa, josta voi tilata ruokaa valmiina maanantaista perjantaihin.
Tarjolla verkkokaupassa on neljän lounasvaihtoehdon ja kakkujen lisäksi usein myös tuoretta leipää, jos sitä on jäänyt lounaalta myyntiin asti. Verkkokaupasta tilaaminen on helppoa myös erikoisruokavaliota noudattaville, sillä suurin osa ruoasta on laktoositonta ja gluteenitonta ja ruokien yhteydessä on merkittyinä allergeenitiedot.
– Kasvisruokaa on tarjolla päivittäin ja usein se on myös vegaanista, Lassila sanoo.
– Kasvisruoka on noussut meillä talon sisälläkin tärkeäksi asiaksi.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Ravintola Osku

Pin It on Pinterest