Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan keskustassa kirjaston seinänaapurina vanhoissa paloaseman tiloissa sijaitseva Pranzo on yli kymmenvuotiaana yksi Hervannan vanhimmista ravintoloista. Alkuvuodesta tiloihin on toteutettu uudistus, jossa ravintolan ilmettä on haluttu raikastaa. Nyt kokonaisuus on entistä harmonisempi ja tyylikkäämpi. Ravintola on väritykseltään vaalea ja linjakas, mutta silti kodikas.
Myös ravintolan ruokalista on uudistettu kokonaan. Se on suurin muutos ravintolan ruokalistassa koko ravintolan olemassaolon aikana.
– Uudella ruokalistalla vastaamme tämän päivän vaatimuksiin, kertoo ravintoloitsija Olli-Matti Kankaanpää.
Ravintola ei kuulu ketjuun vaan se on yksittäinen ravintola.
– Tämä on tällainen pieni ja persoonallinen ruokaravintola, joka eroaa ketjutarjonnasta, Kankaanpää sanoo.
Ravintolan omavalmistusaste on varsin korkea ja ruuassa on haluttu panostaa paljon raaka-aineiden laatuun. Esimerkiksi pizzojen ananas on tuoretta eikä säilykettä. Ravintolassa panostetaan erityisesti gourmetpizzoihin.
– Gourmetpizzoissamme pääsee tutustumaan viimeisen päälle tehtyjen klassikoiden ohella uusiin makumaailmoihin ja jännittäviin yhdistelmiin, Kankaanpää sanoo. – Pizza on tällä trendikäs juttu.
Esimerkkeinä uusista makumaailmoista hän mainitsee paikallisen herwurst-makkaran, kasvissyöjillekin sopivan ravintolassa itse tehtävän härkäpapu-bolognesen tai savuporo-pizzan.

Olutta, shampanjaa ja viinejä
Ravintoloitsija Olli-Matti Kankaanpää on ekonomi, jolla on ravintola-alan koulutus. Syksyllä 2007 hän osti ravintola Pranzon ja on luotsannut sitä siitä asti. Kankaanpää on osakkaana belgialaisessa olutfirmassa ja alan osaaminen näkyy ravintolan oluttarjonnassa.
Uudistuksen yhteydessä ravintolan viini-ja juomalista on uudistettu. Ravintola tarjoaa vaihtuvia juomia myös listan ulkopuolelta. Juomalista on valittu tukemaan ravintolan ruokatarjontaa.
– Juomalistat elävät koko ajan, Kankaanpää sanoo.
Juomalistalta löytyy juomia pienpanimo-oluista shampanjaan. Ravintola on rennosti italialaistyyppinen, mutta vastapainona italiaisuudelle listalla on muitakin ruokia etanoista talon omaan hampurilaiseen. Lounas on kotiruokatyyppinen buffetlounas.
Kankaanpää mainitsee ravintolansa etuna hyvät pysäköintimahdollisuudet. Esimerkiksi lounasaikaan se on hyvä asia asiakkaan kannalta, kun pysäköintipaikan etsimiseen ei mene aikaa.
– Meille on helppo tulla, Kankaanpää sanoo. – Juhlapäivinä ravintolassa halutaan huomioida asiakkaat jollakin erityisellä. Esimerkiksi naistenpäivänä 8.3. saattaa olla hyvä aika käydä tutustumassa ravintolaan, jos ei ole siellä vielä poikennut, hän vinkkaa.
Luvassa on jotakin erityisen hyvää, niin kuin joka päivä.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest