Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannassa Insinöörinkadulla raitiotietä rakennetaan huhtikuusta alkaen kadun pohjoisosassa Kanjoninkadun ja Opiskelijankadun välillä sekä Teekkarinkadun ja Atomipolun välillä.
Kanjoninkadun risteysalueella tehdään johtosiirtoja ja levityksiä. Vesijohdon ja hulevesiviemäreiden siirtoja tehdään välillä Atomipolku–Teekkarinkatu.

Raitiotien rakentamista valmistelevia töitä tehdään jo maaliskuussa. Raitiotien rakentamisen aikana Insinöörinkatu on osin suljettu ja bussiliikenne hoidetaan kiertotiejärjestelyin. Jalankulun ja pyöräilyn käytössä pyritään pitämään aina toinen puoli kadusta.

Hermiankadulla ja Atomipolulla tehtävien töiden aikana Hermiankatu on liikennöitävissä kahteen suuntaan kaistajärjestelyin. Bussiliikenne kulkee pääsääntöisesti normaalisti työn aikana, ja jalankulku ohjataan aina kadun jompaa kumpaa puolta.  Hervantaan sijoittuvan varikon työt käynnistynevät loppuvuodesta, sillä alueen asemakaavan käsittely on vielä kesken.

Hervannan valtaväylällä töitä tehdään tänä vuonna Hervannan valtaväylän pohjoisosassa Vuohenojan ja Turtolan alueella, jossa ovat jo käynnistyneet maanrakennus- ja siltatyöt. Lisäksi raitiotien tulevalle reitille rakennetaan useampi tukimuuri. Hervannan valtaväylän pohjoisosalla on useita siltoja, joita muokataan raitiotien rakentamiseksi. Väylän eteläosalle rakennetaan myös kokonaan uusia siltoja.

Huhtikuussa alkavat raitiotien pohjatyöt välillä Vuohensillankatu–Turtolan alikulkusilta.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest