Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen Hervantalaiset ry:n ylläpitämillä puistokirpputoreilla on päästy tänä kesänä nauttimaan paitsi aurinkoisista säistä myös yhteisöllisyydestä ja lämpimästä tunnelmasta. Kirpputorit saivat alkunsa, kun Hervannasta oli käyty Sorsapuiston vastaavalla puistokirpputorilla ja yhdistyksessä alettiin ehdotuksen myötä miettiä, miksei Hervannassakin voisi olla samanlaista toimintaa.
Tuumasta toimeen. Nyt Hervannan oma puistokirpputori on toiminut kesäkuun toisesta sunnuntaista asti joka sunnuntai Vapaa-aikakeskuksen ja Ahvenisjärven välisellä puistoalueella.
– Vain yksi puhelinsoitto siihen tarvittiin, sanoo puheenjohtaja Anja Nummela Tampereen Hervantalaiset ry:stä.
Nummela uskoo vahvasti, että hyvän tekemisestä toisille koituu lisää hyvää maailmaan. Tarmonpesä luotsaa yhdistystä vapaaehtoistyönä ja valtavalla innolla. Nyt järjestetyn kirpputoritoiminnan oli tarkoitus jatkua kesäkuun loppuun asti ja jatkua siitä, jos kaikki sujuu hyvin. Mitään ongelmia ei tullut ja kirpputori jatkaa elokuun viimeiseen viikonloppuun asti.
– Parasta siellä on lämmin tunnelma, Nummela sanoo.

Osallisuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä asioita
Myyntipaikat kirpputorilla ovat ilmaisia ja jokainen myyjä myy tavaroitaan omalla vastuullaan. Uusia tuotteita tai elintarvikkeita ei ole lupa myydä ja jokaisen oletetaan siivoavan omat jälkensä. Nummela kiittelee paitsi hyvällä hengellä ohjeiden mukaisesti toimineita myyjiä myös kaupunkia kirpputorin mahdollistamisesta.
– Tällaiset tapahtumat lisäävät sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä, Nummela sanoo. – Kirpputorille on toivottu jatkoa ensi kesänä ja jos se minusta on kiinni, niitä jatketaan.
Itse Nummela ei ole ehtinyt vielä myymään puistokirppiksille, mutta saattaa olla, että hänkin ehtii loppukesän aikana. Kotona olisi esimerkiksi lasten pelastusliivejä ylimääräisinä. Juttelemme hetken esineistä, niiden historiasta ja siitä, kuinka vanha tavara tuntuu sisältävän tarinoita, vaikka niitä ei itse tuntisikaan. Nummela sanoo, että kodikkaassa kodissa on kerroksia ja asutun oloista.
Enimmillään Hervannan puistokirppiksellä on ollut jopa 27 myyjää. Nummela kertoo, että kirppikselle voi tulla myös musisoimaan akustisesti. Nyt Nummela toivoo, että hervantalaiset löytäisivät tiensä edullisille ostoksille omalle puistokirpputorilleen.
– Myyjien pitää tuoda oma myyntialusta ja muistaa, ettei alueelle saa ajaa autolla, Nummela vinkkaa. – Puistokirpputori on kiva kesätapahtuma, josta kaikki voivat nauttia yhdessä!

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest