Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Viisivuotiaalla Miska Mäkelällä oli selvä vastaus, kun häneltä kysyttiin, miksi hän oli tullut Yhdessä Selviytymisen Tuki Ry:n koordinoimaan, tamperelaisten toimijoiden yhdessä järjestämään Pop up Hervanta – tapahtumaan.
– Me tultiin pitämään vähän hauskaa, Miska sanoi.
Hauskaa äidin ja äidin anopin kanssa tapahtumaan tullut Miska oli todella pitänyt. Kasvoissa oli tuore kasvomaalaus, jota poika esitteli ylpeänä.
– Mä söin äsken hattaraa, Miska kehui ja lähti sirkustelemaan yhteisösirkus Focuksen telttaan, jossa oli alkamassa sirkustyöpaja.
Sirkus Focus oli yksi tapahtuman monista toimijoista. Sen kattojärjestönä toimii A-kilta, joka tekee päihdetoipumista tukevaa toimintaa. Yksi toiminnan muoto on sosiaalinen sirkus Focus, jollainen toimii Suomessa ensi kertaa Sote-järjestön sisällä.
– Menemme sinne, missä ihmiset ovat, kertoi hankevastaava, tirehtööri Kaisa Kortesoja. – Toimintamalli on eri kuin perinteisessä sirkuksessa. Teemme myös ennaltaehkäisevää työtä tämän tyyppisissä tapahtumissa.
Kortesoja kertoi, että toiminnan teemana on ilo ja yhdessä tekeminen. Ainakin viisivuotias Miska näytti viihtyvän hyvin työpajassa, johon esitystä ei tehdä valmiiksi vaan se syntyy yhdessä tekemällä ja kokeilemalla.
Yhteisöllinen tapahtuma kaikille
Yhdessä selviytymisen Tuki YSTI ry:n ohjaaja Terhi Ranta pyöritti tapahtumassa YSTIn frisbeegolf-pistettä. Toimelan yksikössä työskentelevä Ranta kertoi Hervannan Sanomille, että vaikka POP UP Hervanta tapahtumaa on järjestetty aiemminkin, nyt järjestetty tapahtuma oli omalla tavallaan ensimmäinen, sillä se yhdisti unelmien liikuntapäivä- ja edeltävien vuosien POP UP – tapahtumat.
– Tapahtuman tavoite on lisätä yhteisöllisyyttä ja lisätä toimijoiden tunnettuutta, Ranta sanoi. – Kyseessä on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa on jotakin kaikille.
Paikalla tapahtumassa olivatkin ainakin Kotosalla-säätiö, Suomen Kuurosokeiden, kaupungin liikuntatoimen, Hervannan Validia -päivätoiminnan Naapurijurtan, Ystin ja TAMKin sairaanhoito-opiskelijoiden pisteet. Useita toimintapisteitä kätselivat sadat kiinnostuneet, sillä tapahtumanjärjestäjillä oli käynyt hyvä onni sään suhteen ja aurinko helli kävijöitä.
Hervannassa kahdeksan vuotta asunut Elli Kokkonen saapui tapahtumaan Verkon vapaaehtoisena saattamaan kahta senioritalon asukasta. Mukana seurasi myös kymmenvuotias Nelli-koira, joka maisteli emäntänsä sylissä tapahtumassa jaettua makkaraa. Kokkosta kiinnosti tapahtumassa erityisesti Tampereen kaupungin liikuntatoimen piste, sillä Kokkonen on itse liikunnallinen ja kiinnostunut kaupungin liikuntatarjonnasta.
– Sitä pistettä tulin erityisesti katsomaan, muuten nautitaan saatettavien kanssa tapahtumasta ja lämpimästä säästä, Kokkonen totesi Nelli-koira sylissään.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest