Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pispalan kouluun tehdään mittava remontti kesäkuusta 2019 alkaen. Kaupunki oli varautunut siihen, että Pispalan koulu väistäisi Pyynikintie 2:en kiinteistöön, mutta rakennuksessa ilmeni homeongelma ennen kuin tiloja ehdittiin ottaa käyttöön. Puuttuvat väistötilat ovat myöhästyttäneet peruskorjauksen ajankohtaa jo kahdesti, sillä väistötiloja on etsitty pitkään. Nyt mahdolliset väistötilat ovat löytyneet Vuoreksesta. Päätös väistötilasta tehdään maaliskuun aikana. Osa vanhemmista vastustaa suunnitelmia kuljettaa oppilaat Vuorekseen. Heidän mielestään muita vaihtoehtojakin olisi pitänyt esittää.
Tampereen kaupunki selvitti mahdollisia väistötiloja Pispalan koulun mittavan peruskorjauksen ajaksi jo viime vuonna ja esitteli selvityksen tuloksen 14. helmikuuta. Tuolloin esitettiin, että ensimmäiset ja toiset luokat menisivät parakkikouluun Hyhkyn kentälle ja luokat kolmannesta kuudenteen Vuorekseen. Osa vanhemmista on toivonut, että väistötilat löytyisivät lähempää ja ovat pyytäneet lisäselvityksiä asiasta. Oletettavasti tällöin esitettäisiin Vuorekselle vaihtoehtoja myös 3-6 -luokkalaisten koulutoiminnan hajauttamiseen lähempänä sijaitseviin kouluihin. Bussimatka Vuorekseen huolestuttaa monia lasten jaksamiseen liittyen, mutta toisaalta opetuksen järjestäminen hajautetussa mallissa, sisäilma-asiat, musiikkiluokkalaisten erityistarpeet ja arjen sujuminen ovat puhututtaneet myös. Osa oppilaista tulee kouluun muualta musiikkipainotuksen ja kiinan kielen opiskelun takia. Taloudellisten seikkojen mahdollisesta painottumisesta lasten edun edelle on myös ilmaistu huolta.

Asiassa kuullaan lapsia ja vanhempia
Asiassa kuullaan myös lapsia itseään. Heille ollaan järjestämässä kaupungin taholta oma kysely koulutoiminnan puitteissa. Yhteys Vuorekseen on Pispalan alueella asuville lapsille suora, mutta osa lapsista tulee reitin Tahmela- Tipotie/ Pispalan Valtatie- Hyhky- Rajasalmen silta ulkopuolelta. Heille matka olisi vaihdollinen. Virallista, lopullista reittiä ei ole vielä julkistettu kaupungin toimesta.
Asiasta tehdään vielä kysely kaikille vanhemmille lasten lisäksi.
Eilen tiistaina asiasta järjestettiin kaupungin tiedotustilaisuus, jonka tulokset eivät lehden painoon mennessä olleet vielä tiedossa.
– Asia on herättänyt tunteita ja kiivastakin keskustelua, kommentoi Pispalan koulun rehtori Markku Rissanen. – Kyse ei niinkään ole kouluajasta, sillä Vuoreksessa on hyvät tilat, eikä kyydeistäkään. Kyse on siitä, miten koulun jälkeinen aika ja arki saadaan järjestymään. Monilla lapsilla on harrastuksia koulun jälkeen.
Pispalan koulu on odottanut perusparannusta jo puolentoista vuoden ajan lähinnä siksi, että alueelta ei ole löytynyt sopivaa väistötilaa. Koulu on rakennettu kolmessa eri vaiheessa ja vanhin osa on jo satavuotias ja uusinkin osa kahdeksankymmentävuotias.
– Koulu on pakko remontoida, sanoo Rissanen.
Toteutuessaan siirto koskisi noin 170 oppilasta. Pispalasta on Vuorekseen noin 15 kilometrin matka.
Teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest