Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervantalaiset ovat päässeet nauttimaan elokuvista lähiteatterissaan viime viikonlopusta lähtien, kun Pirkanmaan Elokuvakeskus (PEK) jatkoi elokuvateatteri Cinolan toimintaa. Pirkanmaan elokuvakeskuksen levitysvastaavan ja teatterihoitajan Juha Elomäen mukaan päätös toiminnan aloituksesta tapahtui hyvin nopealla aikataululla, vain kaksi–kolme viikkoa sitten.
Toiminnan aloittamista helpotti se, että teatterin esityskalusto projektoreineen ja valkokankaineen olivat vielä paikallaan.
– Jos olisi pitänyt lähteä tyhjästä salista aloittamaan, niin se olisi varmaan toinen kysymys, Elomäki kertoo ja jatkaa, että investoinnit tyhjän salin tapauksessa olisivat olleet merkittäviä, jopa satoja tuhansia euroja.
Tällä hetkellä Cinolassa näytetään elokuvia teatterin kakkossalissa, minne mahtuu sata henkeä. Esitysvälineet ovat nykyaikaisia:
– Sali on varustettu modernilla, standardinmukaisella digiprojektorilla, kertoo Tomi Peuhkurinen, PEK:n tekniikkaspesialisti.
Pirkanmaan Elokuvakeskuksella ja Tampereen kulttuuritoimella on sopimus elokuvateatterista ensi vuoden loppiaiseen asti. Nyt alkanut toiminta on kokeiluluontoista.
– Katsojamäärät kertovat miten asia on ja joulukuussa voimme jo arvioida kokonaisuutta jatkon kannalta, Elomäki jatkaa.
Kesän tulo vaikuttaa elokuvateatterien kävijämääriin roimasti. Tämä näkyy asiakkaille vähentyneinä näytösaikoina ja jopa selkeinä teattereiden kiinnioloina varsinkin pienemmillä paikkakunnilla.
– Elokuvavuosihan loppuu pääsiäiseen. Sen jälkeen kun aurinko nousee, niin kävijämäärät tipahtavat joka paikassa, Elomäki kertoo.
Cinolan ensimmäinen viikonvaihde oli elokuvakeskukselle positiivinen yllätys. Katsojat löysivät hyvin paikalle, vaikka markkinointiin käytetty aika oli kortilla tiukan aikataulun vuoksi.
Elokuvakeskuksen graafikko Juha Lassilan mukaan seuraava viikonloppu tulee kertomaan enemmän kävijämääristä. Tällä viikolla olisi tarkoitus saada teatterin verkkosivut kuntoon.
– Ihmisten on helpompi tarkastaa ohjelmisto sieltä ja löytää paikalle, Lassila kertoo.
Ohjelmistoa suunnitellaan kovaa tahtia. Lassila toivookin, että yleisö kertoisi omat toiveensa näytettävistä elokuvista. Tähän on suunnitteilla kyselyjä esimerkiksi sosiaalisen median kautta.
Tulevaisuudelta Pirkanmaan Elokuvakeskus toivoo, että alueen asukkaat löytäisivät Cinolan.
– Joillekin voi olla isokin kynnys lähteä Hervannasta keskustaan elokuviin. Nyt se olisi tässä lähellä ja vieressä, Elomäki päättää.

 

Teksti: Petri Markkanen

Kuva: Pirkanmaan Elokuvakeskus

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest