Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Taiteilija Timo Meresmaalle kuuluu hyvää. Venlantuvalta on löytynyt uusi kotipesä maalaamiselle vuosi sitten, kun Meresmaalle löytyi sieltä ateljee aiemmin Opiskelijankadulla sijainneen ateljeen tilalle. Nyt Meresmaa viihtyy vapaaehtoistöistä tutuksi tulleessa yhteisössä, jossa vallitsee taiteilijan mukaan hyvä yhteishenki.
– Ateljeeni on Venlantuvan yhteydessä siten, että siihen on oma sisäänkäynti. Käyn täällä useamman kerran viikossa talviaikaan, sanoo kesät yhdessä vaimonsa kanssa mökillä viihtyvä Meresmaa.
Ateljee mahdollistaa taiteellisen työskentelyn, sillä kotona ei tule maalattua säännöllisesti. Se johtuu Meresmaan mukaan siitä, että kotona välineet joutuisi aina maalaushetkien välillä siivoamaan pois. Omassa ateljeessa riittää, kun pesee pensselit ja työtä voi jatkaa seuraavalla kerralla.
Muotokuvia ja maisemia
Se, että ateljee mahdollistaa säännöllisen työskentelyn omassa rauhassa, näkyy työn määrässä. Meresmaalla on kuitenkin yllättävän vähän tauluja ateljeen yhteydessä sijaitsevassa varastossa, sillä taiteilija pitää säännöllisesti myyntinäyttelyitä. Nyt Venlantuvalla on esillä hänen maalauksiaan ja seuraavaa näyttelyä hän suunnittelee jo. Sen sijaintipaikka voisi olla vaikkapa myöskin tutuksi tullut Keinupuistokeskus. Siellä Meresmaata näkee muutenkin, sillä Meresmaa ohjaa siellä vapaaehtoisena savityöryhmää. Rakkaus keramiikkatöihin on vahvistunut viime aikoina entisestään, sillä jo vuosia keramiikkaa työväenopistossa harrastanut Meresmaa tekee niitä nyt vapaa-aikakeskuksen tiloissa viikoittain.
Myyntinäyttelyt ovat sujuneet ilmeisen hyvin, sillä esillä tämänhetkisessä näyttelyssä on alle vuoden ikäisiä tauluja. Osa tauluista on muotokuvia, osa maisemia.
– Ihmiset katsovat taidetta eri tavoin, Meresmaa pohtii. – Olen huomannut, että esimerkiksi venlantupalaiset pitävät eniten esittävästä taiteesta abstraktin sijaan.
Kurssista uutta virtaa
Meresmaa odottaa helmikuuta kovasti, sillä silloin hän osallistuu kurssille, jolla hän pääsee syventämään muotokuvamaalauksen taitojaan. Paitsi vahvistusta muotokuvamaalaustaidoilleen Meresmaa odottaa myös kurssilta rohkeutta kulloinkin käsillä olevan maalauksen lopettamiseen.
– Maalaan yhtä työtä kerrallaan, mutta maalaukset palaavat usein tauon jälkeen uudelleen tehtäviksi. En aina oikein tiedä, koska teos on valmis, hän sanoo. – Pitää varoa tekemästä liikaa.
Meresmaa nauttii siitä, että matkaa kotoa nykyiseen ateljeehen on kahdeksansataa metriä. Meresmaa istahtaa taukoa pitäessään Venlantuvan yrittäjän Anja Nummelan makoisan lounaspöydän ääreen ja tuvalta on löytynyt uusia ystäviä. Hervanta on ollut siksikin eläkkeelle joitakin vuosia sitten jääneelle Meresmaalle hyvä paikka asua, että työyhteisön jäätyä taakse elämässä oli tilaa uusille ystäville, joita Meresmaa sanoo löytäneensä Hervannasta paljon.

Pin It on Pinterest