Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pelastusarmeijan kirpputorin Hervannan toimipiste täytti vuoden. Pelastusarmeijan Etelä-Suomen alueen kierrätystoiminnanjohtaja Heli Suomi kertoi, että kirpputorin käynnistämisessä on ollut töitä sen suhteen, miten hyvin ihmiset pisteeseen löytävät, sillä Lindforsinkadun puoleisen pienen ikkunan takana ovat myymälän suuret tilat vähän piilossa. Myymälään tulee vieläkin ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin huomanneet myymälää.
Noin 450 neliömetrin myymälään mahtuu paljon tavaraa. Pelastusarmeijan kirpputorien tuotto menee hyväntekeväisyyteen.
– Myymälästä ostamalla ja sinne tavaraa lahjoittamalla antaa lahjoituksen vähävaraisille, Suomi kertoi.
Suomi sanoi, että Hervannan alue on oleellinen paikka toimia. Myymälä on ainoa paikka Hervannassa, joka esimerkiksi myy huonekaluja.
– Pyrimme pitämään laadun hyvänä, mutta edullisena, hän sanoi. – Tarkoitus on olla esimerkiksi opiskelijoille edullisempi vaihtoehto ostaa huonekaluja, astioita tai vaatteita.
Opiskelija-asiakkaille annetaan ostoksista alennus. Uutena palveluna on mobiili kanta-asiakaskortti. Suomi kertoo, että jos asiakkaalla ei ole varaa ostaa tarvitsemiaan tuotteita, hän voi pyytää Pelastusarmeijan Tampereen osastolta tai Kelalta maksusitoumusta. Sellaisen voi tarpeen vaatiessa saada myös ruokakauppoihin.
Myymälä on enemmän kierrätysmyymälän tyyppinen kuin varsinainen kirpputori. Vaatteet on lajiteltu siististi vaateryhmien mukaisesti sekä värijärjestykseen, huonekalut ja astiat ovat omilla alueillaan.

Siististä myymälästä on helppo etsiä tarvitsemaansa tuotetta
Sonja ja Timo Koivu saapuivat ensimmäisten joukossa syntymäpäiväkahveille. Myymälä oli jo entuudestaan tuttu, sillä kumpikin asioi siellä satunnaisesti silloin tällöin.
– Olisiko tänään viides kerta, kun käymme täällä, Koivut miettivät.
TTY:llä opiskeleva Sonja etsi juhlahametta seuraavan päivän opiskelijajuhliin. Kotona oli jo yksi mekko, mutta mieleen oli juolahtanut, jos kirpputorilta löytyisikin jokin vielä mieleisempi. Kirpputorin yksivuotissyntymäpäivät tulivat yllätyksenä, mutta mukavana bonuksena asiointiin. Molemmat kiittelivät sitä, että Pelastusarmeijan myymälässä on helppo etsiä haluamaansa tavaraa.
– Aina ei löydy sitä, mitä etsii, mutta aina löytyy jotain, sanoi muutenkin kirpputoreja mielellään kiertelevä Sonja.
– Valikoima vaihtuu usein, joten aina kannattaa käydä katsomassa, Timo totesi.
Sonja ja Timo Koivun ohella aamulla kahvitusta jonottamassa oli kymmenkunta ihmistä. Heli Suomi toteaakin, että on toivottavaa, että hervantalaiset ja lähialueiden asiakkaat löytävät jatkossa vielä paremmin tiensä myymälään.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest