Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pekka Vuorenmaa perusti parikymmentä vuotta sitten oman ensimmäisen yrityksensä vasta 16-vuotiaana. Vuosien varrella Vuorenmaa on toiminut erilaisissa myyntitehtävissä muun muassa autoja myyden ja t-paitoja painaen. Viime vuosina Vuorenmaalla on ollut yrityspalveluun keskittynyt tukkukauppa, mutta unelma omasta kivijalkamyymälästä ja yksityisasiakkaiden palvelusta on pysynyt elossa.
Marraskuun ensimmäisenä päivänä unelma tulee viimein todeksi, kun Vuorenmaa avaa yrityspalvelunsa oheen tukkukaupan outlet-myymälän Ruskoon Hepolamminkadulle. Alfanet myy muun muassa sisustustavaraa, lahjatavaraa, leluja ja askartelutuotteita. ”Muun muassa”, sillä yrittäjä ei itsekään vielä tiedä, mitä kaikkea myyntiin tulee.
– Ostan tavaraa rekkalasteittain, sillä tavarantoimittajaa kohtaan on syntynyt vahva luottamussuhde. Siksi sieltä voi tulla yllätyksiä itsellenikin, nauraa hyväntuulinen yrittäjä.

Yllätyksiä outlet-hinnoin

Haastatteluhetkellä myymälässä on tarjolla muun muassa leluja, lyhtyjä, sisustustavaraa ja laaja valikoima sisustustarroja. Vuorenmaa empii hieman yksittäisten tavararyhmien nostoa esiin, sillä myymälän konseptiin kuuluu, että tavaraerät myydään loppuun ja sen jälkeen valikoima suurimmaksi osaksi vaihtuu. Parhaan kuvan valikoimasta saakin menemällä itse paikalle.
Outlet-myymälä on nimenomaan outlet-myymälä.
– Pyrin pitämään tavaroiden hinnat kuluttajalle edullisina. Niiden alennusprosentti on vähintään 50 prosenttia normaalihinnoista, Vuorenmaa sanoo.
Myymälän tukkupuoli toimii huutokauppapalvelu huutokaupat.comin kautta sekä suoraan kauppiaille ja jälleenmyyjille. Vaikka Vuorenmaa pitää tukkukaupastakin, hän on tehnyt kauppaa koko ikänsä ja oma myymälä on pyörinyt aina mielessä. Nyt, kun liiketilassa oli ylimääräistä tilaa, siihen tuli viimein mahdollisuus.
– Jossain vaiheessa myymälä saa lisää tilaa tukkumyymälän puolelta, Vuorenmaa kertoo suunnitelmistaan.

Myymälä vakiinnuttaa työaikoja
Ainakin aluksi Vuorenmaa työskentelee yksin tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Perheessä, johon kuuluu Vuorenmaan itsensä lisäksi Essi-vaimo ja kolmevuotiaan esikoisen lisäksi vastasyntynyt vauva, isän uusi liike tuo yllättäen työaikoihin säännöllisyyttä ja kaivattua lisäaikaa perheelle. Myymälän pito nimittäin säännöllistää työaikaa ja mahdollistaa ilta- ja viikonloppuvapaiden pitämisen.
– Kannattaa tulla käymään halpojen hintojen takia, Vuorenpää haluaa kertoa asiakkailleen. – Valikoimassa on uniikkeja tuotteita, joita ei saa muualta, esimerkiksi tavarantoimittajien mallikappaleita.
Vaikka Vuorenmaa on varhain alkaneen yrittäjyyden lisäksi ehtinyt olemaan palkkatöissä vieraallakin, veri on aina vetänyt paitsi kaupan alalle myös yrittäjyyteen.
– Kun palaan kuluttajapuolen myyntiin, palaan juurilleni, hän sanoo.
Vuorenmaa hymyilee leveästi. Unelma omasta liikkeestä on vihdoin toteutumassa.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest