Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Ilmailu- ja puolustuskonserni Patria Oyj on tehnyt sopimuksen Service Desk -palveluidensa siirtämisestä Elmoon (ent. Tampereen Puhelin). Sopimus allekirjoitettiin 15.2.2019 ja yhteistyö käynnistyi 28. maaliskuuta. Sopimuksen myötä 18 entisen palveluntarjoajan työntekijää siirtyi Elmon palvelukseen. Yhteistyö julkistettiin Kampusareenalla järjestetyssä palveluhallinnan seminaarissa, joka järjestettiin yhteistyössä itSMF-yhdistyksen kanssa. Yhdistys tukee IT-palvelujohtamisen ammattilaisia muun muassa tarjoamalla koulutusta ja edistämällä verkostoitumista.

Iso yhteistyökumppani
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Se tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaakehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluja ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian toimipisteitä on Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Vuonna 2017 Patrian liikevaihto oli 467,7 miljoonaa euroa, ja konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % norjalaisesta Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

Lean-filosofia pyrkii optimoimaan resurssien käytön
Elmo vastaa nyt 2 800 hengen Patria-konsernin kaikesta Service Desk -toiminnasta, kuten etä- ja lähituesta sekä laitetoimituksista. Taustalla on poikkeuksellisen laaja toimintatapojen räätälöinti. Edelliseltä palveluntarjoajalta siirtyneen tiimin tarpeisiin rakennettiin Elmolle Patrian tiukkoja tietoturva- ja kulunvalvontavaatimuksia vastaavat tilat. Yhteistyötä viedään eteenpäin Lean-filosofian mukaisesti ja pitkäjänteisesti. Lean-filosofia on toimintamalli, jonka tavoitteena on minimoida asiakkaiden pyyntöjen läpimeno, optimoidaan niin sanottua läpivirtausta eli resurssien käyttöä. Asiakkaan tarpeet ratkaistaan mahdollisimman nopeasti, normaalitilanteessa asiakkaan ei tarvitse odottaa sitä, että palvelua tuottava henkilö vapautuu. Palvelussa on siis riittävästi kapasiteettia, jotta palvelupyyntöä voidaan lähteä heti ratkaisemaan.
– Tavoittelemme tilannetta, jossa Service Desk löytää ja estää vikoja ennen niiden näkymistä käyttäjille, Patrian tietohallinnon palveluista vastaava Janne Mäenpää sanoo.

Yhä isompia yhteistyökokonaisuuksia

Yhteistyösopimus on Elmolle merkittävä, muttei ainoa laatuaan. Vuonna 2017 yritys otti haltuun Postin laitetoimitukset. Asiakkaalle räätälöitiin täsmätarpeeseen istuva hankintaportaali, jonka kautta laitetoimitukset Postin satoihin toimipisteisiin sujuvat ketterästi. Portaalia kehitetään edelleen yhdessä asiakkaan kanssa.
– Satsaamme paljon aikaa ongelmien ymmärtämiseen ja kuunteluun. Emme tarjoa katalogiratkaisuja vaan luomme asiakastarpeeseen ja -ymmärrykseen pohjaavat yhteistyömallit, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen kommentoi.

Teksti ja kuva: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest